YouTube voegt hoofdstukken aan video's toe

  Er zijn de laatste tijd een aantal nieuwe updates bijgekomen bij YouTube. Zo is het gedeelte waar de reacties staan verplaatst zodat kijkers makkelijker bij de reacties kunnen komen. Nu is YouTube ook met hoofdstukken gekomen. Dit zou het makkelijker moeten maken voor kijkers om door video's te navigeren.

  Hoofdstukken in YouTube video's

  De allernieuwste update van YouTube zou het kijken van video's een stuk makkelijker moeten maken voor gebruikers. YouTube heeft op donderdag hoofdstukken in video's geïntroduceerd. Hierdoor kunnen kijkers een stuk sneller bij het gedeelte van een video komen die het meest interessant is voor de kijker.

  Op desktop merk je het verschil vooral in de voortgangsbalk. Hier zijn nu kleine zwarte pauzes bijgekomen die aangeven wanneer een hoofdstuk eindigt en wanneer het volgende hoofdstuk begint. Als de gebruiker met de muis over de balk gaat, wordt de titel van dat hoofdstuk zichtbaar.

  Ook in de mobiele app komen er wat aanpassingen bij kijken. Hier zijn lichte trillingen toegevoegd wanneer je bij een nieuw hoofdstuk bent aangekomen. Wanneer je als creator gebruik maakt van de hoofdstukken, kun je in de beschrijving van de video tijdstempels neerzetten. Zo kunnen de kijkers nog sneller bij het gewenste hoofdstuk komen.

  Wanneer je gebruik maakt van de nieuwe functie, moet een video volgens YouTube minimaal drie hoofdstukken bevatten. Elk hoofdstuk moet minimaal tien seconden duren. De nieuwe update blijkt goed bij gebruikers te vallen. Veel kijkers zijn meer tevreden over de komst van de hoofdstukken dan over het nieuwe reactiegedeelte. Of dat binnenkort verandert wordt of blijft zoals het is, is nog niet duidelijk.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.