YouTube app voor iOS en Android krijgt flinke update

  Nadat YouTube eerder al de website aangepakt heeft, is het nu de beurt aan de app voor iOS en Android. Google heeft aangekondigd dat ook die de komende weken een flinke aanpassing gaat krijgen. Zo worden de thumbnails vergroot, wordt het makkelijker om commentaar te posten en de Watch next-sectie wordt gemengd met tekst en andere uitingen.

  Niet iedereen zal er op zitten te wachten, maar YouTube gaat de startpagina van haar mobiele apps grondig aanpassen. Met name de opties om de volgende te bekijken video gaan veranderd worden. Dit zijn de veranderingen op een rijtje:

  • Commentaren kunnen nu direct onder de video geplaatst worden. Het wordt makkelijker het commentaarveld te bereiken. Een simpele tap op het scherm brengt het commentaarscherm naar voren. Hierdoor wordt het makkelijker te reageren of een andere reactie te liken.
  • De 'Watch next' selectie krijgt grotere iconen waardoor het makkelijker te zien wordt wat er voorgesteld wordt en je de video makkelijker kiest. Bovendien worden de video's vergezeld van een icoon met het kanaal, zodat je meteen ook weet wie de video geproduceerd heeft.
  • Nog een verandering in de Watch Next sectie: deze gaat niet alleen maar video's bevatten, maar zal afgewisseld worden met community posts of berichten van de kanalen die je volgt. Ook worden er YouTube Mixes toegevoegd, samengestelde lijsten afgestemd op de video's die jij bekeken hebt.

  De wijzigingen zijn aangekondigd in een post van Google YouTube Support en gaan de komende weken in. Hieronder nog een voorbeeld van een van de wijzigingen.

  Remote file

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.