YouTube verwijdert video's die link leggen tussen coronavirus en 5G

  YouTube gaat actief video's verwijderen die een verband leggen tussen het coronavirus en 5G. Dit gebeurt nadat in Engeland de afgelopen dagen diverse 5G zendmasten in brand werden gestoken uit angst voor verspreiding van het virus door deze masten.

  Complottheorieën zijn van alle tijden en vinden vooral in tijden van onzekerheid een goede voedingsbodem. Daarom is het niet vreemd dat er diverse theorieën de ronde doen over de verspreiding van het virus. In Engeland gaat nu een gerucht de ronde dat het coronavirus verspreid wordt door de nieuwe 5G masten die daar verschijnen. Dit heeft inmiddels al geleid tot brandstichting bij diverse 5G masten. YouTube neemt nu maatregelen om in ieder geval de verspreiding van dergelijke video's tegen te gaan. Zolang het gaat om niet medisch verklaarbare methoden.

  We hebben duidelijke richtlijnen rond video's die alternatieve, medisch niet aantoonbaar werkende methoden promoten in plaats van reguliere medische zorg, speciaal rond het coronavirus. We verwijderen video's die deze richtlijnen overtreden.

  We zijn ook begonnen aanbevelingen van grensgevallen, zoals die rond 5G en het virus te verminderen.

  YouTube

  In Engeland zijn de afgelopen week meerdere masten in brand gestoken. Diverse andere masten, waaronder die gedeeld worden met provider O2 zijn ook aangevallen.

  Volgens een van de verspreidde theorieën zouden de coronatests juist gebruikt worden om het virus te verspreiden in een poging om doden ten gevolge van 5G straling te verdoezelen. Deze video is inmiddels verwijderd, maar keert steeds terug in licht andere gedaante.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.