Yakuza-regisseur kondigt nieuwe studio aan na vertrek SEGA

News
maandag, 24 januari 2022 om 18:00
yakuza like a dragonf1637225021
Toshihiro Nagoshi, de regisseur en bedenker van de Yakuza games, heeft zijn eigen studio opgericht, genaamd Nagoshi Studio. In de studio werken voormalige medewerkers van SEGA en mensen die gewerkt hebben aan Yakuza.
NetEase Games heeft aangekondigd dat Toshihiro Nagoshi, de maker van Yakuza zijn eigen studio heeft opgericht. De studio genaamd Nagoshi Studio zal gefinancierd worden door NetEase.

In oktober nam Nagoshi afscheid van zowel Ryu Ga Gatoku Studio als SEGA. Hij werkte sinds 1989 al samen met deze studio's, maar met dit nieuws volgt ook een rapport van Bloomberg in augustus waarin NetEase werd genoemd als zijn toekomstige partner.
Nagoshi Studio heeft een hoofdkantoor gevestigd in Tokio en verschillende voormalig SEGA-medewerkers en Yakuza-bijdragers aangenomen. De lijst omvat producer Daisuke Sato, artist Kazuki Hosokawa, programmeur Koji Tokieda en nog veel meer.

Meer vrijheid met nieuwe studio

Nagoshi vertelde in een interview met het Japanse gamingmagazine Famitsu dat hij SEGA had verlaten omdat hij graag wat anders wilde doen. Nagoshi zegt dat onafhankelijkheid voor zijn team belangrijk wordt om games te ontwikkelen, dus zonder rekening te hoeven houden met het uitgebreide budget en businessplan van SEGA. Hij zei ook dat NetEase veel belang hecht aan de creatieve vrijheid van de nieuwe studio.

Hoewel Nagoshi RRG Studio heeft verlaten, heeft de ontwikkelaar wel bevestigd dat er wordt gewerkt aan een sequel op Yakuza: Like A Dragon. De game kwam in 2020 uit voor de PC, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S en PlayStation 5. De RPG volgt Ichiban op persoonlijke zoektocht om een held te worden.