Grote Apple Watch vernieuwing op komst

News
maandag, 30 augustus 2021 om 13:30
apple watch series 6f1610462007
Apple wil dit jaar flink gaan vernieuwen als het aankomt op de Apple Watch. Het bedrijf achter de iPhone en Mac wil namelijk een groter en platter scherm gaan gebruiken voor de Apple Watch Series 7. De nieuwe modellen worden later dit jaar verwacht.
De Apple Watch Series 7 moet een compleet nieuwe behuizing krijgen. Hierdoor zou het scherm een stuk platter worden en krijgt het horloge rechte zijkanten. Het uiterlijk zou daardoor meer gaan lijken op de iPhone 12-behuizing van vorig jaar. Tevens is de vergelijking met de Apple iPhone 4 en 5-generatie op z'n plek.
Ook het scherm moet bij de Apple Watch Series 7 een stukje groter worden. Bloomberg stelt dat de modellen een millimeter groter worden. Het formaat komt daarmee uit op 41 en 45 mm voor de respectievelijke modellen. Op de grotere schermen worden ook nieuwe virtuele wijzerplaten verwacht die inspelen op de nieuwe grootte.

Apple Watch behuizing voor het eerst op de schop

Het is niet de eerste keer dat Apple haar schermgrootte wijzigt voor de Apple Watch. Eerder was dit namelijk ook al bij de Series 4 het geval. De modellen uit 2018 kregen alleen een groter scherm, terwijl dit keer ook de behuizing op de schop lijkt te gaan. Nooit eerder gebeurde dit in het verleden.