Yakuza Like a Dragon komt naar PS5, maar er is een "catch"

News
donderdag, 23 juli 2020 om 10:15
yakuza 7 like a dragonf1578385695
Het was een tijd onduidelijk, maar Yakuza: Like a Dragon is nu toch bevestigd voor PlayStation 5. Eerder was al bekend dat de game in het westen op PS4, Xbox One en Xbox Series X zou verschijnen, maar in een nieuw vrijgegeven trailer is ook PlayStation 5 bevestigd. Maar, er is wel een beperking: De PS5 versie komt pas later.
Yakuza: Like a Dragon is een neiuwe start voor de geliefde Yakuza serie. Kyriu is met pensioen sinds zijn verhaal afgesloten wed in Yakuza 6. De nieuwe hoofdpersoon heet Ichiban Kasuga, goed herkenbaar door zijn nogal opvallende haarstijl.
Yakuza 7 werd in de Inside Xbox stream van mei al getoond. De game is inmiddels al uit in Japan, maar wordt nu dus gelokaliseerd naar het Westen. Yakuza 7 zal een nieuwe locatie bezoeken. Kamurocho wordt ingeruild voor het Yokohama district Isezaki Ijincho. Ook deze locatie zal weer vol zitten met vreemde personages en bizarre zij-missies.

Yakuza Like a Dragon later op de PS5

In de trailer die nu vrijgegeven is is te zien dat de game nu naast de al bevestigde releases op Windows 10, Xbox One en Xbox series X, ook zal verschijnen voor PlayStation 4 en 5. Voor PlayStation 5 geldt alleen wel een vervelende beperking: SEGA heeft aangegeven dat deze 'op een later tijdstip' zal verschijnen. Wat dit precies betekent is nog onduidelijk. Dit zou kunnen betekenen dat de PlayStation 5 later zou verschijnen dan de Xbox Series X.

Een andere optie is dat Yakuza 7 een timed exclusive is voor het Xbox Series X platform. Dat laatste zou vervelend kunnen zijn: dat zou betekenen dat PlayStation spelers lang zouden moeten wachten om Yakuza 7 in de verbeterde versie op PlayStation 5 te kunnen spelen. Een derde optie zou kunnen zijn dat het doorvoeren van de grafische verbeteringen op PlayStation 5 gewoon meer tijd kosten. De kans is groot dat we vanavond tijdens de Xbox Games Showcase hier meer informatie over krijgen.

Populair Nieuws