XIII Remake aangekondigd door Microids

News
zaterdag, 13 juni 2020 om 16:00
xiiif1592042910
Eerder lekte al een een releasedatum voor de XII Remake uit via de Spaanse Amazon webpagina. Die datum blijkt te kloppen nu Microids de remake van XIII officieel aangekondigd heeft.
XIII is van oorsprong een Belgische stripreeks van schrijver Jean Van Hamme en tekenaar William Vance. XIIIis een man met geheugenverlies die wordt verdacht van een moord. XIII werd al eerder in een computerspel gegoten. In 2003 bracht Ubisoft de game uit voor PlayStation 2, PC, Xbox en GameCube. De game was gebaseerd op basis van het verhaal uit de eerste vijf stripboeken. Die game viel op door de first person cell shaded artstyle. Destijds kende XIII een redelijk open einde, maar door tegenvallende verkoopcijfers bleef een vervolg uit. Fans van het origineel en de comics hebben al langere tijd hoop gehad op een nieuwe XIII en hun hoop blijkt nu dus terecht geweest te zijn.
Ook de nu aangekondigde Remake heeft dezelfde stijl inclusief tekstballonnen en de overgangen tussen comic plaatjes. In de trailer zien we twee herkenbare locaties uit het origineel: Brighton beach en het FBI hoofdkwartier. Ook zien we sommige van de vele wapens en voorwerpen die nodig zijn om voortgang te boeken in het spel. Het zal mogelijk zijn om diverse speelstijlen te gebruiken in de game. Je kan zowel sluipend proberen je doel te bereiken of guns blazing de aanval kiezen. De makers hebben de artstyle van het origineel proberen vast te houden, maar de game wel modern gemaakt, zodat de game ook voldoet aan de moderne eisen van gameplay. XIII zal remasters bevatten van de originele soundtrack en de originele stemmne gebruiken.
De remake van XIII staat gepland voor 10 November dit jaar, voor PlayStation 4, Xbox One, PC/Mac en Nintendo Switch.

Populair Nieuws

Laatste Reacties