Xiaomi onthult de mensachtige 'CyberOne' robot

News
zaterdag, 13 augustus 2022 om 14:30
unnamed 2022 08 13 110257f1660388608
De eerste humanoïde robot van Xiaomi heeft zijn debuut gemaakt. De Robot die de naam CyberOne heeft gekregen is zo mensachtig dat het zelfs mensen en emoties kan herkennen.
De CyberOne Robot van Xiaomi is afgelopen donderdag onthuld tijdens een lanceringsevenement in Beijing. De Robot heeft dezelfde kenmerken als een mens. De CyberOne heeft namelijk twee armen aan een torso vastzitten en twee benen waar de robot op kan staan. De CyberOne is daarbij 177 centimeter lang en weegt 52 kilo.
De CyberOne is niet alleen van de buitenkant mensachtig, maar ook aan de binnenkant. Zo is de robot door zijn goede zicht instaat om menselijke emoties te herkennen en de ruimte om hem heen in drie dimensies waar te nemen. Door de geavanceerde zicht van de CyberOne kan de machine dus naast expressies van mensen ook gebaren en zelfs individuen herkennen.

Niet de eerste robot van Xiaomi

De CyberOne robot is natuurlijk niet in één keer ontwikkeld. Voorheen had Xiaomi ook al een viervoetige robot genaamd Cyberdog ontwikkeld. De Cyberdog was zoals de naam al zegt een hondachtige robot. Deze robot heeft een microfoon systeem waardoor het met je stem aangestuurd kan worden. Verder is de hond ook nog eens via een smartphone te besturen.
Xiaomi ontwikkeld deze apparaten omdat ze als doel hebben om een technisch ecosysteem te maken waarbij één punt centraal staat en deze te verbinden met een wereld op een manier die je nergens anders ziet. Zo heeft het Chinese bedrijf Xiaomi nog allemaal andere slimme apparaten, zoals telefoons, elektrische voertuigen en smartwatches. Het bedrijf had vorige maand dan ook een smartphone met een hele opvallende camera onthuld.

Populair Nieuws