'Xiaomi komt met drie opvouwbare smartphones in 2021'

News
woensdag, 30 december 2020 om 18:00
samsung galaxy z fold 2f1598970918
De nieuwste populaire trend in het landschap van telecommunicatie is ongetwijfeld de opvouwbare smartphone. De Chinese fabrikant Xiaomi lijkt die trend nu ook te volgen, want volgens een analist bij DSCC komt het bedrijf in 2021 met maar liefst drie opvouwbare smartphones.
Het is een trend die we eigenlijk nog kennen van de tijd van voor de smartphone, maar sinds de release van de Samsung Galaxy Z Fold zijn opvouwbare telefoons weer helemaal hip. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is sindsdien gekomen met de Galaxy Z Fold 2 en de Galaxy Z Flip en Huawei heeft ook de markt betreden met de Mate Xs. Daarnaast is LG ook bezig met een interessante smartphone met twee schermen.
In 2021 lijken die bedrijven een nieuwe concurrent erbij te krijgen. Volgens Ross Young van analistenbureau DSCC komt Xiaomi namelijk met maar liefst drie verschillende opvouwbare smartphones in 2021. Dat laat de analist weten op Twitter. Het zou daarbij gaan om een smartphone die naar buiten kan vouwen, eentje die naar binnen kan vouwen en de laatste zal een clamshell ontwerp krijgen. Met laatstgenoemde gaat het de concurrentie aan met de Samsung Galaxy Z Flip. Er zijn momenteel nog geen prijzen of specificaties over de modellen bekend.

Geen oplader meer bij Xiaomi smartphones

De Chinese techfabrikant kwam eerder deze week ook al in het nieuws. Om minder het milieu te belasten heeft Xiaomi daarom besloten om geen oplader meer te leveren bij haar nieuwe smartphones, alleen een USB-kabel. Daarmee volgt Xiaomi het besluit van Apple. Een keuze die het bedrijf eerder nog belachelijk maakte...

Populair Nieuws