Xbox zoekt ook naar oplossing voor CMOS probleem

News
vrijdag, 19 november 2021 om 11:30
xbox series xf1637772091
Online maken PS5 spelers zich zorgen over de mogelijkheid dat het kapot gaan van de CMOS batterij grote problemen met zich mee kan gaan brengen. Phil Spencer, de baas van Xbox laat nu weten dat er ook gekeken wordt naar een oplossing voor het probleem voor Xbox consoles. Dit zou hij tegen Stephen Totilo hebben gezegd, een journalist die schrijft voor Axios.
Phil Spencer, de Xbox baas, heeft laten weten dat er gekeken wordt naar een oplossing voor het CMOS-probleem voor Xbox consoles. Volgens Spencer is het hardware team op de hoogte van de zorgen en is het team druk bezig met het vinden van een oplossing.

Wat is het CMOS-probleem?

Het CMOS probleem is dat het in theorie mogelijk is dat, mocht de CMOS batterij het op een gegeven moment niet meer doen, de games op de console onspeelbaar worden.
Dit probleem ontstaat niet omdat de CMOS batterij niet te vervangen is, maar omdat wanneer er een CMOS batterij vervangen wordt je internet nodig hebt voor de Xbox om de batterij te synchroniseren.
Om dit te doen heb je Xbox Live nodig. Spelers zijn bang dat Xbox ooit de stekker uit de Xbox Live servers trekt, waardoor het synchroniseren van de CMOS batterij onmogelijk wordt gemaakt.
Ook al zal het probleem waarschijnlijk niet snel opkomen, zien gebruikers toch graag dat het probleem wordt opgelost. Ook andere bedrijven gaan erachter aan, want Sony heeft het probleem bijvoorbeeld al deels opgelost voor de PS5. Dankzij Phil Spencer weten we nu dus ook dat er ook wordt gezocht naar een oplossing voor de Xbox.

Populair Nieuws