Xbox weigerde Marvel games te maken

News
dinsdag, 24 mei 2022 om 9:30
deze 5 spider man ps4 features maken het de topper van dit najaar 136593 4
Sony heeft veel succes gehad met Marvel's Spider-Man en heeft meer Marvel-games op komst. Jay Ong, executive vice president en hoofd van Marvel Games, heeft nu in een boek gezegd dat zowel Xbox als Sony benaderd waren om Marvel games te maken. Xbox heeft die kans alleen geweigerd.
Eerder had Marvel al een deal met Activision die onder Marvel Spider-Man games uitbracht. Marvel was alleen niet erg blij met de kwaliteit van de games van Activision. Marvel en Activison besloten dan ook de deal vroegtijdig te beëindigen. Activision vroeg daarna aan Jay Ong wat Marvel van plan was met de IP, waarop Ong zei "ik ga een beter thuis voor alle IP's vinden". Activision was sceptisch en noemde een studio die daarvoor geschikt was een eenhoorn.

Eenhoorn gezocht

Nadat Activision en Marvel Games uit elkaar waren, is Jay Ong dus naar Xbox gestapt. Hij gaf aan geen grote console-deals te hebben en vroeg Xbox het daar iets mee wilde doen. Xbox sloeg de kans alleen af om zich te richten op haar eigen games.
Kort daarna stapte Ong naar Sony, die vrijwel direct zeiden dat ze om de tafel wilden. Ong gaf daar aan de Batman Arkham-games te willen verslaan en een game te willen maken die PlayStation-consoles kon vekopen. Zoals we weten is Sony op dit aanbod ingegaan en heeft het direct een Spider-Man project toegewezen aan Insomniac games.
Het resultaat van Insominiac was natuurlijk een groot succes, Marvel's Spider-Man is namelijk 20 miljoen keer verkocht. Daarbij komt er natuurlijk ook nog een deel twee en een Wolverine game die binnekort verschijnen. Wellicht had Xbox de kans beter aan kunnen grijpen.