Xbox Series S specs leaks duiden op teleurstelling

  Project Lockhart, oftewel de Xbox Series S, gaat volgens de meest recente geruchten teleurstellende specs krijgen. Nieuwe bronnen stellen dat de low-end console van Microsoft zwakker is dan de Xbox One X als het op technische specificaties aankomt. De console zou het dan ook lastig gaan krijgen met next-gen games.

  Microsoft

  De nieuwe geruchten komen van Tom Warren, journalist bij The Verge, die op Twitter een cryptische post plaatste over de hoeveelheid compute units van de Xbox Series S. Het zou 20 CU's betreffen, wat de helft is ten opzichte van de Xbox One X. Velen vragen zich dan ook af of de nieuwe, minder krachtigere console van Microsoft games wel in 4K kan draaien.

  Natuurlijk zegt het aantal CU's niet alles over de Xbox Series S specs. Hoewel dit aantal lager ligt dan de Xbox One X gebruikt de Xbox One X een oudere grafische kaart. De architectuur van de console stamt immers uit 2017. Het is goed mogelijk dat de Series S een nieuwe grafische kaart krijgt die meer mogelijkheden biedt.

  Warren heeft de laatste tijd meer getweet over mogelijke specificaties van de nieuwe Xbox-console, ondanks dat Microsoft officieel nog niets heeft bevestigd. Project Lockhart, zoals de console tijden bekend stond, zou een all-digital, low-end versie van de Xbox Series X worden die maximaal 400 euro gaat kosten.

  Xbox Series S onthulling in augustus

  Over de Xbox Series S onthulling gaan ook veel geruchten rond. Oorspronkelijk zou de console namelijk in juni uit de doeken worden gedaan volgens een aantal geruchten. Deze datum werd intern verlaat (volgens Gamesbeat) naar augustus. Microsoft zelf heeft nog niets uit de doeken gedaan over de zwakkere next-gen console.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.