Gotham season 5 staat nu op Netflix

  Het laatste seizoen van Gotham staat nu op Netflix. Sinds 1 juli heeft Netflix Gotham season 5 op de streamingdienst gelanceerd. Het nieuwe seizoen is tevens het laatste van de Batman-prequel serie.

  FOX

  In Gotham season 5 is het aan Jim Gordon om de restanten van Gotham veilig zien te houden voor de achtergebleven bevolking. Nadat Jeremiah (Gotham's variant van de Joker) alle bruggen die uit Gotham leiden verwoest en de stad nu in handen van criminelen is, besluit Gordon samen met een aantal politieagenten en Bruce Wayne de stad te redden.

  Het laatste seizoen van de serie doet inspiratie op van een aantal klassieke Batman-verhalen. Zo komen elementen uit Batman: No Man's Land en Zero Year duidelijk naar voren. De transitie van David Mazouz, de acteur die Bruce Wayne speelt, naar Batman wordt dan ook steeds duidelijker. De jonge Batman maakt in dit seizoen, zoals je verwacht, jacht op de Joker.

  Gotham season 5 laat lang op zich wachten

  Fans van de Batman-prequel wachten al tijden op het vijfde en tevens laatste seizoen van de serie. Voorheen werden nieuwe seizoenen namelijk in de eerste maand van het jaar toegevoegd. Opvallend was dat dit in 2020 niet het geval was en dat er geen indicatie werd gegeven voor wanneer het nieuwe seizoen wel zou komen.

  Sinds 1 juli is de serie nu officieel op Netflix te zien. Gotham season 5 heeft 12 afleveringen, de helft van voorgaande seizoenen. Het laatste seizoen kreeg de bijnaam: Legend of the Dark Knight.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.