Xbox Series X melding duidt op komst VR-brillen

News
woensdag, 17 maart 2021 om 8:00
xbox series xf1637772091
Microsoft heeft met de Xbox Series X een stukje krachtige technologie in handen, maar gebruikt hier geen VR-brillen voor. Althans nog niet, want een nieuwe melding op de console zou op de komst van virtual reality duiden.
De Xbox Series X heeft momenteel geen VR-mogelijkheden, maar zou dit snel kunnen krijgen. Er is namelijk een melding opgedoken op de console die hierop hint. De melding werd ontdekt door een medewerker van IGN Italia en wees op een update voor een VR-bril toen de nieuwe Xbox Wireless headset aangesloten werd. Om welk type bril het gaat is hierbij onduidelijk. Hierna kwam de melding dat er een update beschikbaar was voor de VR-bril met daarbij de optie om de 'VR-headset' te updaten.

Voorlopig geen VR-bril volgens Microsoft

Microsoft meldde een hele tijd geleden nog dat er geen VR-bril in de maak is voor de consoles. In 2018 is de ontwikkeling van een Xbox VR-headset zelfs gestopt. Wel hoopt Phil Spencer, de baas bij Xbox, dat VR blijft en zelfs groter wordt. Hij gaf aan dat Microsoft de mogelijkheid dan zonder problemen gaat ondersteunen. Op deze melding over VR-mogelijkheden heeft Spencer nog niet gereageerd en een statement van Microsoft blijft verder ook nog uit.