'Xbox VR headset ontwikkeling gestopt door Microsoft'

  Microsoft is voor nu gestopt met het ontwikkelen van een Xbox VR headset, omdat ze vinden dat de huidige technologie nog niet goed genoeg is. Het is niet bekend of er plannen zijn om de ontwikkeling weer op te pakken.

  Het hoofd van de Microsoft marketing voor gaming, Mike Nichols, vertelde een paar maanden geleden dat ze geen plannen hadden om een VR bril te maken. Volgens bronnen van Cnet was Microsoft wel degelijk bezig met het maken van een VR headset, maar hebben ze dit momenteel op een laag pitje gezet.

  Xbox VR headset is in ontwikkeling geweest

  Volgens Cnet heeft Microsoft de afgelopen jaren gezocht naar bedrijven die games wilden gaan ontwikkelen voor een Xbox VR Headset, maar echte afspraken zijn er toen niet gemaakt. Daarnaast zou de kwaliteit van de Oculus Rift en Vive een stukje beter zijn dan de VR Headset van Xbox, ook al zou deze wel van goede kwaliteit zijn.

  Dat Microsoft bezig was met een VR Headset is helemaal niet gek. De Xbox One X is namelijk gemaakt met VR gaming in het vooruitzicht. Tot nu toe zijn de VR headsets nog altijd heel groot en zijn er heel veel draden voor nodig om het apparaat te laten werken. Wanneer er gewerkt wordt met draadloze VR headsets, zorgt dit voor veel hogere prijzen.

  VR nog helemaal niet zo populair

  Het zou daarom dus ook zomaar kunnen dat Microsoft inziet dat VR technologie onder de consumenten nog helemaal niet zo populair is en dat dit misschien kan veranderen wanneer de technologie wordt verbeterd. Daarnaast lopen ze al achter op Sony dat al wel veel PlayStation VR games heeft ontwikkeld.

  Microsoft is op dit moment met hele andere dingen bezig dat het ontwikkelen van een VR headset. Zo wordt er gesproken van een Xbox One in abonnementsvorm en zijn ze bezig met het verkrijgen van exclusieve games.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.