Xbox Game Studios Japan werkt aan “baanbrekend product”

News
donderdag, 21 april 2022 om 11:30
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Xbox krijgt vaak maar weinig voet aan de grond in Japan, het bedrijf werd zelfs uitgelachen toen het Nintendo over probeerde te nemen. Toch blijft Microsoft zeer geïnteresseerd in het veroveren van die markt. Zo werkt de Japanse tak van Xbox Game Studios nu aan een “baanbrekend project”.
Matt Smith, een Xbox-topman in Japan deelt op Twitter dat hij op zoek is naar ontwikkelaars. Die heeft hij nodig voor wat hij beschrijft als een “werkelijk baanbrekend product voor Xbox”. Hij treedt verder niet in detail over wat voor product het dan is.
Wel deelt Smith de nodige vacatures. Er wordt bijvoorbeeld gezocht naar een programmeur die zich kan wagen aan lastige problemen in "cutting-edge" game-ontwikkeling. Ook game-programmeurs met uitgebreide Unreal Engine-ervaring zijn zeer welkom.
Die vacatures lijken te wijzen naar een game, als is het ontwikkelen van een nieuwe titel op zichzelf niet heel baanbrekend. Een nieuwe technologie die goed moet kunnen werken met Unreal Engine zou ook geen onredelijke gok zijn. Het zal in ieder geval moeten blijken wat er zo vernieuwend en baanbrekend is aan dit project.

Verbetert dit Xbox’ positie in Japan?

Dat Xbox juist een studio in Japan op een schijnbaar belangrijk project zet kan toeval zijn. Maar wellicht hoopt Microsoft zo ook te groeien in Japan. Het is iets wat tot nu nog niet goed wil lukken, ondanks dat Phil Spencer graag meer Japanse games op de Xbox wil zien.