The Walking Dead schrijver Robert Kirkman juicht veranderingen toe

News
vrijdag, 17 juli 2020 om 11:00
the walking deadf1634110592
We zitten alweer in het tiende seizoen van The Walking Dead en scriptschrijvers hebben af en toe flink afgeweken van de stripboeken. Maar Robert Kirkman, de schrijver van de comics, vertelt in een Q&A met Fandom dat hij deze veranderingen juist aanmoedigt.
Hij heeft het daarbij voornamelijk over de dood van sommige hoofdpersonages. Kirkman prijst de schrijvers van de show dat ze aanpassingen hebben gemaakt die het verhaal niet op essentiële manieren veranderden.
"Je zou denken dat het een nachtmerrie is," vertelt Kirkman. Maar hij vindt het juist gaaf om te zien hoe de scriptschrijvers hebben nagedacht over de veranderingen die ze kunnen maken en soms delen hebben verbeterd. Kirkman noemt het zelfs "belonend".
Daarbij drukt Kirkman de scriptschrijvers wel op het hart de belangrijke momenten van het verhaal en de rode draad hetzelfde te houden. De veranderingen blijven dus op een kleinere schaal, terwijl het hoofdverhaal hetzelfde blijft. Dat betekent niet dat alternatieve gebeurtenissen geen impact kunnen hebben.
Sommige hoofdpersonages die aan het einde van de stripboekenreeks nog steeds leven, sterven in de serie. Dit kan een flinke verrassing zijn voor fans van de comics.

Het einde van The Walking Dead

De comic serie eindigde een jaar geleden. In de interview vertelt Kirkman dat het een definitief einde is en dat hij niet van plan is de serie nog eens op te pakken. Wel zijn er verhalen die geïmpliceerd worden in de strip waar de televisieserie van The Walking Dead op in zou kunnen gaan. Het einde van de televisieserie is dus niet per sé in zicht.
Naast The Walking Dead heeft Robert Kirkman ook aan andere series gewerkt. Voor Marvel heeft hij onder andere verhalen geschreven over de X-Men en Spider-Man. Hij heeft ook zelf een aantal series bedacht. Invincible is daarvan de bekendste. Die gaat om een jonge superheld.
Het verhaal heeft net even een andere draai aan superkrachten die het soms in een ander licht zetten. Het eerste wat het hoofdpersonage zegt als hij zijn superkrachten ontdekt is bijvoorbeeld "eindelijk" in plaats van dat hij verbaasd of verward is. Ook het verhaal van Invincible is ondertussen ten einde gekomen.

Populair Nieuws