'Xbox gaat Achievements helemaal op de schop gooien in 2024'

News
woensdag, 03 januari 2024 om 15:30
rsz xbox201f1620805167
Xbox staat al jarenlang bekend om het beroemde Achievements-systeem. Naar verluidt gaat het systeem alleen op de schop en volgens een leaker kan dat al dit jaar gebeuren.
Het is tegenwoordig bijna niet meer voor te stellen dat je een game speelt en niet meer een kleine pop-up krijgt, om je te laten weten dat je een speciale uitdaging hebt voltooid. Die uitdagingen staan tegenwoordig bekend als achievements, omdat Xbox ze introduceerde in 2005 als Achievements. Nadat bleek dat het systeem erg populair was bij spelers, kwam Sony met Trophies op de PlayStation consoles.
Achievements zijn lange tijd al hetzelfde, maar mogelijk gaat daar verandering in komen dit jaar. Volgens de bekende leaker Shpeshal Nick staat er namelijk een grote overhaul gepland voor het systeem. Dat laat hij weten in de XboxEra Podcast. Microsoft zou al bijna klaar zijn met het project en de verandering wordt mogelijk in 2024 geïntroduceerd.

Wat wordt er veranderd aan het systeem?

Hoe de Achievements precies op de schop gaan is nog niet duidelijk. Het zou gaan om voornamelijk quality of life-veranderingen. Spelers hoeven dus niet bang te zijn dat al hun behaalde Achievements ineens zullen verdwijnen.
Mogelijk gaat Xbox meer opties opnieuw introduceren voor Achievements. Vroeger was het bijvoorbeeld mogelijk om met de Gaming Points in-game bonussen vrij te spelen, zoals nieuwe outfits en in sommige games zelfs cheats.

Populair Nieuws