Dit kun je van de PS5 showcase in september verwachten

Article
donderdag, 09 september 2021 om 14:00
playtation 5 studiof1605864992
Sony heeft eindelijk bekendgemaakt wanneer de toekomst van de PlayStation 5 bekendgemaakt wordt. Een PS5 showcase is onderweg in september, namelijk vandaag, op 9 september om 22.00 uur Nederlandse tijd. De verwachtingen zetten we voor je op een rijtje!

God of War Ragnarok

We trappen af met God of War. Ragnarok is onderweg, maar werd helaas eerder dit jaar wel naar 2022 uitgesteld. Nu staat de game voor 2022 gepland en lijkt de PS5 showcase de plek te zijn waar we de game voor het eerst in actie gaan zien.
Dat het vervolg op God of War er gaat zijn, lijkt dan ook een zekerheidje te worden. Zoveel is namelijk al duidelijk geworden dankzij een lek via Shpeshal_Nick op Twitter. De lekker die ook al het evenement in september voorspelde heeft met zijn bronnen gecheckt of God of War aanwezig zal zijn en die beantwoordde de vraag met een volmondige ja.
Of we daadwerkelijk meer dan een trailer met de eerste gameplaybeelden gezien is nog maar de vraag. Sony heeft de laatste jaren steeds meer focus gelegd op beelden tonen tijdens eigen presentaties gevolgd door de releasedatum op een later moment. Deze zou dan ook voor The Game Awards goed bewaard kunnen blijven of een eigen evenement later dit jaar (of zelfs in 2022).
gran turismo 7 headerf1616517810

Gran Turismo 7

Niet alleen God of War Ragnarok ging naar 2022, want eerder in het jaar werd ook al Gran Turismo 7 uitgesteld naar 2022. Het gevolg is dan ook dat we de game nu verwachten te zien tijdens de PS5 showcase. Deze moet immers gaan laten zien wat Sony in petto heeft vanaf 2022.
Gezien de racegame nu voor 2022 op de planning staat, lijkt een nieuwe trailer dan ook een logische voorspelling. Hopelijk wordt hiervoor, in tegenstelling tot God of War, wel een indicatie gegeven van een releasedatum. Het hoeft niet per se de specifieke datum te zijn, maar een periode van het jaar is wel het minste wat we verwachten.
final fantasy 16f1626079865

Final Fantasy XVI

Sony heeft vanaf de eerste aankondiging duidelijk gemaakt dat Final Fantasy XVI een titel is voor de PlayStation 5. De game verschijnt exclusief op het platform van Sony, maar het is de laatste tijd al even stil rondom de aankomende titel van Square Enix. Het zou ons dan ook niets verbazen als we de game gaan zien tijdens de PS5 showcase.
Wat meer gameplay van het aankomende deel zou niet misstaan, terwijl ook een indicatie wanneer we de game kunnen verwachten op z’n plaats is. Hierbij verwachten we hoogstens het jaar waarin de game verschijnt, maar dat is tenminste een begin. De vraag is alleen of we de game in 2022 al mogen verwachten. Square Enix heeft namelijk nog een andere PS5 console-exclusive in de maak die in 2022 moet verschijnen.
forspokenf1624549749

Forspoken

Die titel heet Forspoken en komt uit de stal van Luminous Productions. Het betreft de studio die is opgericht door de regisseur van Final Fantasy XV. Daardoor voelt het een beetje vreemd als de twee titels dichtbij elkaar verschijnen. Vooral ook doordat de games qua wereld en genre enige overeenkomsten lijken te hebben.
Wel heeft Forspoken al een releaseperiode van 2022, dus dat spreekt in het voordeel van de actiegame die door Gary Whitta, schrijver van Rogue One: A Star Wars Story, is geopend. Nu alleen nog wat meer gameplay en die gaan we waarschijnlijk tijdens de PS5 showcase zien. Sony belooft immers ook games van third-party partners te tonen, waarbij Square Enix de meest voordehandliggende is.
the last of us 2 lanzamientof1614870735

The Last of Us Factions

Uiteraard kunnen we de multiplayer-game rondom The Last of Us die in de maak is bij Naughty Dog niet vergeten. Dat de studio achter de bekroonde Uncharted- en The Last of Us-tiels met een multiplayer-game aan de slag is, is geen geheim. De studio is openlijk aan het rekruteren om de game te maken.
De eerste beelden blijven tot nu toe alleen steeds uit. Het is dan ook geen verkeerde gedachte om de eerste beelden te zien tijdens de PS5 showcase. De game is inmiddels al een paar jaar in ontwikkeling en bouwt verder op de engine van The Last of Us Part 2. Als de relevantie bewaard wil blijven, moet de game relatief snel verschijnen.
Vandaar dat een releasedatum in 2022, tevens het jaar waarin The Last of Us’ HBO-serie wordt verwacht, voor de hand ligt. De grotere vraag is of dit het enige is wat we van The Last of Us gaan zien. Er is namelijk ook nog een remake van het origineel uit 2013 in de maak.