Xbox Cloud Gaming krijgt muis en keyboard support, maar niet voor PC games

News
donderdag, 23 juni 2022 om 13:30
pexels anete lusina 4792714f1620731415
Sinds vorig jaar kunnen Game Pass-abonnees niet alleen gamen via hun Xbox of PC, maar overal met Xbox Cloud Gaming. Die optie heeft nu bovendien een handige en gewilde feature erbij gekregen: ondersteuning voor muis en keyboard!
Met Xbox Cloud Gaming kan je gamen op allerlei apparaten, van je Xbox tot aan je smartphone, dankzij de cloud. In plaats van games te downloaden, stream je ze juist, waardoor je ook grote titels op apparaten met veel minder rekenkracht kan spelen. Het enige wat je nodig hebt zijn touch controls of een Xbox-controller.
Daar komt nu nog een nieuwe mogelijkheid bij. Xbox Cloud Gaming gaat namelijk eindelijk ondersteuning voor muis en keyboard krijgen. Dat meldt Morgan Brown, een software engineer bij het Xbox game streaming team van Microsoft, in een video. De feature is er nog niet helemaal af, maar spelers kunnen wel alvast een muis en keyboard gebruiken bij een aantal Xbox games. Opvallend genoeg werkt de ondersteuning nog niet voor PC games.

Meer verbeteringen voor Xbox Cloud Gaming

Naast de ondersteuning voor nieuwe controls, sleutelt Microsoft ook op andere manieren aan Xbox Cloud Gaming. Zo komt de techgigant met meer tools voor ontwikkelaars om de streaming latency te verlagen in games, met name door middel van Direct Capture. Daarmee kan de wachttijd voor verschillende onderdelen - zoals VSync en het schalen van de resolutie voor televisies - drastisch verlaagd worden.
De latency is één van de belangrijkste onderdelen bij Cloud Gaming. Het betekent namelijk de vertraging tussen een actie die je uitvoert op de controller of toetsenbord en wanneer het daadwerkelijk plaatsvindt op je scherm. Met Direct Capture kan de vertraging van 8 tot 74 ms teruggebracht worden naar slechts 2 tot 12 ms.