Xbox Backwards Compatibility stopt ermee na 76 nieuwe games

News
dinsdag, 16 november 2021 om 17:30
xbox backwards compatibilityf1637074655
Tijdens de Xbox Anniversary stream kondigde Microsoft aan dat er maar liefst 76 nieuwe games worden toegevoegd aan het Xbox Backwards Compatibility-programma. Het zijn alleen ook meteen de laatste games.
Afgelopen maandag had Microsoft reden om een feestje te vieren. Het was die dag namelijk precies twintig jaar geleden dat de eerste Xbox console op de markt verscheen en dus kwam de fabrikant met een speciale Xbox Anniversary stream.
Om de historie van de Xbox consoles te vieren, heeft Microsoft tijdens de stream aangekondigd dat er 76 nieuwe game worden toegevoegd aan het al zeer uitgebreide Xbox Backwards Compatibility-programma. Daardoor kunnen spelers nu geliefde titels als de Max Payne games, Skate 2 en meer spelen met een verbeterde resolutie en een hogere framerate. Ook voegt Microsoft Auto HDR toe aan de games.

Einde van Xbox Backwards Compatibility

De volledige lijst van games heeft Microsoft onthuld via een blogpost. Onderaan het bericht laat Peggy Lo, het hoofd van het Xbox Backwards Compatibility Program, alleen weten dat ‘het limiet is bereikt’ van games die naar de dienst gehaald kunnen worden. Vanwege licenties, juridische problemen en technische restricties zullen er geen nieuwe games meer aan het programma worden toegevoegd.
Dat houdt alleen niet in dat Xbox Backwards Compatibility binnenkort zal verdwijnen. De mogelijkheid om oude games te spelen op je nieuwe Xbox console blijft namelijk gewoon mogelijk en ook zal het team eraan blijven werken om de performance van games die al onderdeel zijn van het programma te blijven verbeteren.