Xavi Simons man of the match in eerste Champions League duel

News
woensdag, 20 september 2023 om 16:00
Xavi Simons was de uitblinker in het Champions League-duel tussen RB Leipzig en Young Boys. De wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor de Duitse club in groep G.
De wedstrijd begon goed voor RB Leipzig, met de Franse verdediger Mohamed Simakan die al na drie minuten de score opende. Hij benutte een hoekschop van David Raum met een krachtige kopbal, waardoor de Zwitserse doelman Anthony Racioppi kansloos was.
Xavi Simons, die onlangs al indruk had gemaakt met een doelpunt en een assist in een competitieduel tegen FC Augsburg, kreeg ook zijn kansen. Helaas ging zijn schot net naast het doel, wat zijn honger naar doelpunten in dit seizoen weerspiegelde.
Young Boys liet alleen zien dat ze niet bereid waren zich zonder strijd over te geven. Meschack Elia scoorde met een slim puntertje iets meer dan een half uur in de wedstrijd, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken.

Simons trekt de aandacht

In de tweede helft riep Xavi Simons om een strafschop na een contactmoment met Racioppi. Na raadpleging van de VAR-beelden besloot scheidsrechter Enea Jorgji alleen anders en wees het verzoek af.
RB Leipzig bleef aandringen en vond uiteindelijk een hernieuwde voorsprong toen Xaver Schlager de bal van afstand in het doel schoot, ruim een kwartier voor het laatste fluitsignaal. De Duitse club verzekerde de overwinning in blessuretijd toen invaller Benjamin Sesko een counter afrondde en de eindstand op 3-1 zette.
Al met al was het Xavi Simons die de aandacht trok als de man van de wedstrijd, met zijn constante dreiging en betrokkenheid bij de aanvallen van RB Leipzig. Zijn prestaties beloven veel voor de rest van het Champions League-seizoen voor zijn team.