Wordt deze oude Marvel schurk de tegenstander in de Loki Disney+ serie?

  Loki krijgt volgend jaar zijn eigen serie op Disney+. De serie rondom de halfbroer van Thor zal waarschijnlijk een opvallend personage introduceren die al in 1963 voorbij kwam in de Marvel strips. Althans, als we Full Circle Cinema mogen geloven.

  Marvel

  Het personage waar we het over hebben is niemand minder dan Kang the Conqueror. De website Full Circle Cinema meldt dat het waarschijnlijk is dat hij een tegenstander van Loki wordt. Dit is gebaseerd op de verhaallijn van de serie. In de serie reist het personage gespeeld door Tom Hiddleston namelijk door de tijd en ruimte en komt hij in aanraking met de Time Variance Authority. Kang is een hele tijd onderdeel geweest van deze organisatie, waardoor het aanneemlijk is dat hij straks op het pad van Loki komt. Of dat ook echt zo is, is nog onbekend.

  Wie is Kang the Conqueror?

  Kang the Conqueror is het alter ego van wetenschapper Nathaniel Richards. Hij werd door Stan Lee en Jack Kirby bedacht en kwam voor het eerst voorbij in de Fantastic Four comics. In die strips kreeg hij het aan de stok met de superhelden, toen hij vanuit de 31ste eeuw terugreisde naar het oude Egypte om Farao Rama-Tut te worden en met ijzeren vuist te regeren.

  Vanuit daar reisde Kang door de tijd om een arsenaal aan wapens te verzamelen en de toekomst aan zijn wil te onderwerpen. Kang ontmoette zo Doctor von Doom, die hem inspireerde een eigen pantser te ontwerpen en zijn naam te veranderen naar Scarlett Centurion. Als Kang probeert de Avengers tegen een alternatieve versie van de superhelden uit te spelen, komt hij zelf in een alternatieve tijdlijn terecht.

  Door het vele tijdreizen van het karakter zijn er talloze versies van hem te vinden in het Marvel universum. Zo zien we naast Kang the Conqueror en Scarlett Centurion ook Victor Timely en Immortus voorbij komen in de Marvel comics.

  De Loki serie komt ergens in 2021 naar Disney+.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.