Wordfeud alternatieven: de leukste social games

News
woensdag, 08 juli 2020 om 15:00
songpop 2f1594194680
De afgelopen tijd hebben we veel binnen gezeten en nog steeds is samenkomen niet altijd verstandig. Een avondje samen bordspellen spelen kan dan ook niet altijd. Maar samen spelletjes spelen wel zoals bijvoorbeeld met Wordfeud waar we je eerder al tips voor gaven. Als je geen zin in die game hebt, zijn hier vijf leuke alternatieve social games!

Songpop 2

Als je goed bent met woorden dan is dat helemaal top, maar hoe zit het met je muziekkennis? Ben jij een echte muziekfanaat en staan Spotify en de radio bij jou constant aan? Dan moet je het eens tegen elkaar opnemen in Songpop 2. Deze game geeft je korte fragmenten van meer dan 100.000 nummers waarvan je dan de titel of de artiest moet raden. Doe dat zo snel mogelijk, want degene die het als snelste raadt wint de ronde!
maxresdefaultf1594194939

Dice with Buddies

Als je graag een potje dobbelt met je vrienden, dan is Yahtzee een spelletje bij uitstek. Die game hoef je niet in één ruimte te spelen, want het kan ook gewoon op je smartphone. De game volgt dezelfde regels als Yahtzee dus je gooit een paar dobbelstenen en na een paar beurten heb je hopelijk een full house, grote straat of zelf Yahtzee!
120313 drawsomething grf1594194874

Draw Something

Ben je meer van het tekenen? Dan moet je Draw Something absoluut proberen. Deze app schotelt je een aantal woorden voor waarvan je er één mag kiezen. Dit woord moet je dan tekenen en je tegenstander moet het zo snel mogelijk proberen te raden. Als je tegenstander het raadt, krijg jij punten, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het gekozen woord. Het levert soms hilarische tekeningen op en andere keren absolute kunstwerken!
ruzzle herof1594194748

Ruzzle

Iedereen die van intensieve woordspelletjes houdt, kent Boggle wel. Deze klassieker laat je zo snel mogelijk en zo veel mogelijk woorden maken op basis van een spelbord van 4 bij 4 letters. Degene die na een bepaalde tijd de meeste woorden gemaakt heeft, wint de ronde! Datzelfde doet Ruzzle ook. De game heeft een uitgebreide bibliotheek aan woorden en laat je spelen tegen vrienden of willekeurige mensen. Je kunt ook in teams spelen en aan toernooien deelnemen.
battle textf1594194826

Battle Text

Een ander leuke social game is Battle Text. Deze game laat je het tegen elkaar of de computer opnemen in een klassiek spelletje 'laatste letter'. Elke speler moet een nieuw woord vormen met de laatste letter van het vorige woord. Als speler 1 bijvoorbeeld appel zegt, moet speler 2 een nieuw woord met de letter l maken. In een soort chatvenster wordt de game uitgevoerd waarbij de timer bepaalt hoe lang elke ronde duurt. Degene die aan het einde van de tijd het laatste woord heeft, wint!

Populair Nieuws