Wolff niet onder de indruk van Verstappen: "Hamilton nog steeds de beste coureur"

News
dinsdag, 28 november 2023 om 10:00
toto wolff gp rusland 2021f1680693791
Max Verstappen heeft in 2023 record na record verbroken, maar Toto Wolff is niet zo erg onder de indruk. Volgens de teambaas is Lewis Hamilton namelijk nog steeds de beste coureur ter wereld, ondanks een tegenvallend weekend in Abu Dhabi.
Al een lange tijd heeft Max Verstappen niets echt meer om voor te strijden. Sinds de GP van Qatar heeft hij de titel op zak en dat was al ver daarvoor een zekerheidje, maar toch blijft de Nederlander voor elk punt strijden. Die honger naar succes heeft dit seizoen voor indrukwekkende prestaties geleid, met onder andere het meest aantal overwinningen in één seizoen en de langste reeks overwinningen ooit.
In Abu Dhabi heeft de regerend wereldkampioen bovendien de grens bereikt van 1000 rondes aan kop rijden, iets wat ook nog nooit eerder is voorgekomen in de Formule 1. Toch blijft Toto Wolff achter zijn eigen coureur staan, ondanks een tegenvallend raceweekend waarin Lewis Hamilton eindigde als negende. Dat laat de teambaas weten in gesprek met GPblog.com.

“Vanuit het perspectief van Lewis had hij een slecht weekend. Dat is een feit. Maar dat doet niets af aan het feit dat hij nog steeds de beste coureur ter wereld is. En als we hem een goede auto kunnen geven, dan zal hij vechten voor een wereldkampioenschap. Daar twijfel ik niet aan. Elke keer als Lewis iemand voor zich in het vizier heeft en het gaat om de winst, dan komt de echte Lewis bovendrijven.”

Alleen voor Wikipedia

Eerder was Wolff al vrij neerbuigend over de prestaties van Verstappen. Toen de drievoudig wereldkampioen in Monza tien overwinningen op rij wist te boeken, en daarmee het ogenschijnlijk onmogelijke record van Sebastian Vettel verbrak, was Wolff zo’n beetje de enige die de prestatie bagatelliseerde. Volgens de Oostenrijker was het record alleen interessant voor Wikipedia ‘en daar kijkt toch niemand op’.

Populair Nieuws