PS Plus Extra en Premium games voor januari 2024 nu beschikbaar

News
dinsdag, 16 januari 2024 om 17:00
playstation plus newf1655289162
De gratis PS Plus Extra en PS Plus Premium games voor januari 2024 zijn nu live. Abonnees kunnen de games dus nu claimen en spelen.
Sony voegt tweemaal per maand gratis nieuwe games toe aan PS Plus. Vandaag is het tijd voor de nieuwe games op PS Plus Extra en PS Plus Premium. De games werden vorige week woensdag aangekondigd. Deze games zijn voor abonnees van PS Plus Extra en PS Plus Premium te claimen. De games zijn inmiddels ook daadwerkelijk in de Store verschenen en speelbaar.
Nu te claimen in de PlayStation Store: PS Plus games voor januari 2024
Vanaf nu zijn de volgende games in de PS Store te claimen voor PS Plus Extra:
Voor PS Plus Premium zijn de volgende games toegevoegd:
  • Rally Cross | PS4, PS5
  • Star Wars: Episode 1 The Phantom Menace | PS4, PS5
  • Street Fighter: 30th Anniversary Collection | PS4
  • Legend of Mana | PS4
  • Secret of Mana | PS4
tiny tinas wonderlands 3f1645549107

Foamstars naar PS Plus in februari

Sony had ook nog goed nieuws over de games van februari. Binnenkort komt de op Splatoon geinspireerde game Foamstars uit. Vandaag wist Sony te melden dat deze game meteen op dag 1 op PS Plus beschikbaar zal zijn.
Foamstars is een 4x4 multiplayer shooter (die overigens ook solo te spelen is) waarbij je voor de verandering geen kogels, maar een schuimkanon gebruikt. Zeep elkaar dus maar lekker in, vanaf 6 februari barst de schuimparty los en het kost je, behalve jet PS plus abonnement, helemaal niks!

Gratis games voor PS Plus Extra en Premium voor januari 2024

Sony maakt de line-up voor de nieuwe maand van PS Plus Extra en Premium altijd bekend op de woensdag vóór de derde dinsdag van de maand. De games komen de dinsdag daarna dan op de dienst beschikbaar. Deze maand is dat dus vandaag, 16 januari.
Naast de games voor de hogere tiers zijn ook de PS Plus Essential games nog te scoren. De nieuwe gratis games voor PS Plus Essential zijn sinds begin oktober al beschikbaar. Deze maand gaat het om de volgende games:
De games die in januari aan PS Plus Essential toegevoegd zijn waren:
Om de PS Plus Essential games ook na januari te kunnen spelen hoef je de games niet te downloaden, voor het einde van de maand claimen is voldoende. Vanaf dat moment staan ze in je PS Plus library zolang je PS Plus Essential of hoger abonnement loopt. Je kan ze dan altijd downloaden en spelen.
Ook als je het laat verlopen en later weer activeert kun je je eerder geclaimde games weer spelen. Met de duurdere PS Plus Extra en Premium abonnementen kun je nog veel meer games gratis spelen, maar dan in een soort Game Pass-model. De games die daar verwijderd worden, zijn dus ook vanaf dat moment niet meer speelbaar, tenzij je ze zelf aanschaft.