WhatsApp waarschuwt voor berichten over coronavirus

News
donderdag, 19 maart 2020 om 15:48
whatsappf1593000231
Via een speciale informatiepagina roept WhatsApp gebruikers op om goed te kijken naar berichten die worden verstuurd over het coronavirus. Niet alle informatie die via de chatapp wordt verspreid klopt. Het platform roept dan ook op om waakzaam te zijn voordat je berichten doorstuurt.
Nu de wereld langzaam op slot gaat en mensen zichzelf isoleren om het coronavirus zo min mogelijk te verspreiden, blaast WhatsApp een speciale pagina in het leven om mensen te informeren over het virus. Tips worden gegeven over hoe je contact kunt houden met vrienden door middel van (video)bellen en berichten sturen via WhatsApp.
Het meest opvallende aan de pagina is dat WhatsApp oproept om informatie te verifiëren voordat je deze doorstuurt naar vrienden of familie. Bronnen die aangeraden worden, zijn de World Health Organization en het Ministerie van Volksgezondheid. Door informatie eerst na te gaan kan je volgens WhatsApp voorkomen dat er geruchten verspreid worden die niet kloppen.

Servers hebben het lastig

Onzorgvuldig berichten doorsturen over het coronavirus werkt paniek in de hand en dat probeert WhatsApp te voorkomen. Sinds de opkomst van het virus in Europa zijn de servers van WhatsApp een stuk zwaarder belast. Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook (het bedrijf dat WhatsApp bezit), heeft al laten weten dat er met man en macht gewerkt wordt om de servers draaiende te houden.

Invloed van COVID-19

De invloed van het coronavirus zijn in Nederland goed te merken. Zelfisolatie komt veel voor en ook op de entertainment-industrie is de impact voelbaar. Een overzicht daarvan hebben we voor je opgesteld, zodat je precies weet wat er allemaal is afgelast op het gebied van gaming, films en series.

Populair Nieuws