Google translate kan nu acht talen vertalen!

News
donderdag, 19 maart 2020 om 13:00
photo 1480694313141 fce5e697ee25f1584610641
Google Translate heeft het voor de Android App gebruikers mogelijk gemaakt om gesproken teksten live te vertalen. Dit heeft Google officieel bekendgemaakt op haar blog. Vanaf nu is het mogelijk om de gesproken teksten in maar liefst acht talen te laten vertalen.

Meer talen beschikbaar

Google Translate wordt vanaf nu nog makkelijker om te gebruiken. Wanneer je een tekst inspreekt, kan deze vertaald worden in acht verschillende talen. Het gaat hierbij om Engels, Frans, Duits, Hindi, Portugees, Russisch, Spaans en Thais. Helaas is de functie nog niet beschikbaar in het Nederlands. Gebruikers kunnen hun teksten laten vertalen door simpelweg de Google Translate te openen en de taal uitkiezen waarin de tekst vertaald moet worden. De nieuwe vertaalfunctie zou over een paar dagen beschikbaar moeten zijn op de Google Translate App op Android. Het is nog niet duidelijk wanneer de functie naar iOS zal komen.

Camerafunctie

Bij de nieuwe talen zit Nederlands niet inbegrepen, maar wees niet getreurd! Bij Google Translate is het al een tijdje mogelijk om de smartphonecamera te gebruiken bij het vertalen van een tekst. Om dit te doen kunnen gebruikers de camera van hun telefoon richten op een tekst, neem bijvoorbeeld een boek of menukaart, en Google Translate vertaalt het voor je. Sinds 2015 kunnen een heleboel talen ook vertaald worden naar het Nederlands.