WhatsApp voor iOS werkt nu met Focus-modus

News
dinsdag, 25 januari 2022 om 14:30
whatsappf1631522124
WhatsApp voor iOS is zojuist geüpdatet, daarmee worden een paar handige functies nu uitgerold voor de app. Zo hebben iPhone-gebruikers nu de Focus-modus voor WhatsApp.
WhatsApp voor iOS heeft een update gekregen. Door deze update werkt de app nu ook met de Focus-modus. Dit is een handige update als je even niet gestoord wil worden. Zo kun je instellen dat je alleen meldingen krijgt van een geselecteerd aantal mensen.
Verder heeft WhatsApp nu de mogelijkheid om de profielfoto van een gebruiker weer te geven wanneer deze jou een bericht stuurt. Net als bij Twitter zie je nu de profielfoto van de persoon die je een bericht stuurt.
Verder kan WhatsApp met deze update ook spraakberichten pauzeren en hervatten. Deze functie werd al sinds oktober getest en werkt sinds december voor Android-gebruikers. Voorheen werden de spraakopnames altijd direct verstuurd, tenzij je ze tijdens het opnemen verwijderde. Nu hebben iOS-gebruikers ook de mogelijkheid om hun spraakbericht terug te luisteren, voordat ze hem versturen.

WhatsApp krijgt nog meer updates

In de toekomst zal WhatsApp nog meer functies lanceren, zo zal WhatsApp binnenkort groepsbeheerders berichten laten verwijderen. Met deze functie kunnen alle berichten binnen een groep worden verwijderd, ook die van mede-groepsbeheerders. Bij het verwijderde bericht wordt dan vermeld: ‘Dit is verwijderd door een admin'.

De nieuwe update wordt in de komende weken uitgerold, wat betekent dat het nog even kan duren voordat de nieuwe update voor iedereen beschikbaar zal zijn. Houd er wel rekening mee dat je iPhone moet bijgewerkt zijn naar iOS 15 of hoger als je deze functies wil gebruiken.