WhatsApp test optie voor een tweede profielfoto

News
woensdag, 01 november 2023 om 17:30
whatsappf1631522124
Aangezien WhatsApp in Nederland bijna als vervanger van SMS wordt gebruikt, zul je ook geregeld appen met mensen die eigenlijk niet je vrienden zijn. Als je voor die groep professioneel over wil komen, wordt je profielfoto al snel saai. WhatsApp zou nu aan een oplossing voor dat probleem werken.
Volgens WABetaInfo werkt WhatsApp aan een manier om verschillende gebruikers verschillende kanten van jezelf te laten zien. De leukste profielfoto voor je vriendengroep is bijvoorbeeld niet altijd geschikt voor een appje naar de baas. In een testversie van WhatsApp is nu een functie gevonden om een tweede profielfoto in te stellen.
Momenteel kun je al zorgen dat niet iedereen je profielfoto kan zien. je kunt het bijvoorbeeld beperken tot je contacten, of je contacten, met uitzondering van specifieke personen. Wie je profielfoto niet kan zien, krijgt dan ook helemaal niets te zien. Maar met de nieuwe functie kun je het zo instellen dat iemand die je standaardprofielfoto niet mag zien, een andere foto te zien krijgt.
Een mogelijk toepassing is bijvoorbeeld om je een standaardprofielfoto in te stellen die leuk, maar onprofessioneel is. Als alternatieve foto kun je dan een zakelijke foto instellen. Zo kun je goed overkomen op je zakelijke contacten en toch een leuke foto hebben voor familie en vrienden.

Wanneer verschijnt deze nieuwe WhatsApp feature?

Het is momenteel nog niet bekend wanneer WhatsApp deze feature wil gaan uitrollen. Het gebeurt wel eens dat een pas ontdekte feature snel voor iedereen beschikbaar is. Maar andere features die ontdekt zijn in testversies lijken daarna haast te verdwijnen, tot ze veel later ineens weer opduiken.