Is nieuwe Whatsapp functie een sprong in de toekomst?

News
dinsdag, 14 september 2021 om 10:30
pexels photo 46924f1631543697
Het Whatsapp team werkt hard aan een nieuwe functie voor de app. Hiermee zouden spraakberichten omgezet worden in geschreven tekst. Ze zijn hard aan het werk om deze functie zo snel mogelijk live te krijgen. Het bedrijf heeft de functie nog niet officieel onthuld.
Ondanks dat WhatsApp erg onder vuur lag door mogelijke verspreiding van privé-berichten, komt het bedrijf wel met nieuwe, frisse functies. Zo zou één van de functies ervoor zorgen dat je kan selecteren wie kan zien wanneer je voor het laatst online bent geweest. Whatsapp brengt binnenkort nog een functie uit die het versturen van spraakberichten makkelijker maakt. Deze zorgt ervoor dat spraakberichten uitgetypt worden naar normale berichten.
Natuurlijk bestaat deze functie al, WhatsApp is niet de eerste die met dit idee komt. Bij Gmail kun je tegen je telefoon praten en zet de app het om in tekst. Het werkt altijd alleen niet even goed en Whatsapp is erop uit om het maximale uit de functie te halen.
Deze nieuwe mogelijkheid zal eerst op iOS beschikbaar worden gemaakt en later zullen Android-gebruikers ervan mogen genieten. Dit nieuws komt van WABetainfo, die wel vaker vroegtijdig nieuwe functies van de app lekt.

Nieuwe WhatsApp-functie werkt lokaal

Het transcriberen gebeurt lokaal. Je bent dus niet afhankelijk van de cloud, en zelfs met een slechte internetverbinding zullen de spraakmemo's omgezet worden naar normale tekst. Ook zullen de berichten niet eerst langs de servers van Whatsapp of Facebook gaan, wat weer scheelt met privacyproblemen.
Een eenmaal omgezet bericht zal opgeslagen worden in de WhatsApp-database. Gebruikers van WhatsApp zullen de nieuwe optie wel moeten aanklikken in het menu. Ook zullen ze bepaalde apparaatstoestemmingen moeten geven, anders werkt de spraak naar tekst optie namelijk helemaal niet.

Populair Nieuws