VPN voor Windows 11 - Wat moeten we weten?

Article
dinsdag, 05 oktober 2021 om 7:30
2021 06 24 microsoft windows 11f1634815794
Tegenwoordig is het gebruik van stabiele en krachtige VPN-software onmisbaar gebleken om je online privacy te beschermen. Deze verklaring wordt niet als vanzelfsprekend beschouwd, omdat grote bedrijven zoals Facebook je persoonlijke gegevens aan derden verkopen. Dergelijke bedrijven gebruiken alle verzamelde informatie om gepersonaliseerde advertenties te maken.
Om ervoor te zorgen dat dergelijke situaties jou niet raken en om tegelijkertijd toegang te krijgen tot geografisch beperkte inhoud van over de hele wereld, is het belangrijk om een ​​VPN te gebruiken. Hoewel Windows 11 nieuwe beveiligingsfuncties heeft die prioriteit geven aan privacy, is het altijd een goed idee om een ​​tweede beschermingsniveau te hebben. Wat moet je weten over VPN's voor Windows 11?

Hoe kies je een goede VPN voor Windows 11?

Als u een Windows 10-gebruiker bent, zal het je misschien verbazen als je Windows 11 start en de nieuwe lay-out en interface ontdekt. Alle apps en functies die je kent, zijn er nog steeds, maar in een andere lay-out. Maar het zal niet lang duren om aan het besturingssysteem te wennen en alles te ontdekken wat het te bieden heeft. Wat zijn de belangrijkste functies die je van een VPN zou moeten krijgen?

1. Het zou het beveiligingsniveau moeten verbeteren

De belangrijkste reden om een ​​VPN te gebruiken, is de beveiligingslaag die het u biedt tijdens het surfen op internet, zowel wat betreft privacy als coderingsniveaus. Het meest gebruikelijke niveau is AES-256-codering, die state-of-the-art encryptie biedt voor al uw persoonlijke gegevens en informatie.
AES komt uit de Engelse taal en is een acroniem voor Advanced Encryption Standard. Tegelijkertijd is het de officiële NIST-waarde (National Institute of Standards and Technology) die de bescherming van geclassificeerde gegevens meet.

2. Het moet compatibel zijn met uw besturingssysteem

Het is een heel goed idee om je te abonneren op een VPN, maar je moet voorzichtig zijn met je keuze, aangezien sommige niet optimaal werken op alle besturingssystemen. Daarom is dit een ander belangrijk ding om te overwegen bij het kiezen van een goede VPN voor het nieuwe besturingssysteem. Surfshark VPN-download is volledig compatibel met Windows 11 en gebruiksvriendelijk, dus je kunt het snel en eenvoudig installeren.

3. De snelheid van de internetverbinding moet uitstekend zijn

De snelheid waarmee u met uw VPN op internet kunt surfen, is een ander zeer belangrijk aspect. Het gebruik van een VPN wordt ineffectief wanneer je internetverbinding wordt beïnvloed. Dit betekent dat u een snelle internetverbinding moet kiezen voor een betere ervaring.

4. Er moeten meerdere serverlocaties zijn

Een laag aantal VPN-serverlocaties kan een aanzienlijke impact hebben op zowel het beveiligingsniveau, de snelheid als de toegankelijkheid van geblokkeerde inhoud. Een goede VPN heeft een verscheidenheid aan servers om uit te kiezen, zodat u de impact op snelheid en veiligheid effectief kunt beheersen. Met andere woorden, het is beter om je te abonneren op een VPN-provider die meerdere belangrijke locaties over de hele wereld biedt.
photo of person typing on computer keyboard 735911f1586858499

Wat is het voordeel van een VPN voor Windows 11?

Het hebben van een VPN voor Windows 11 heeft dezelfde voordelen als het gebruik van dit type software op elk apparaat. Deze voordelen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, het beschermen van uw online privacy, het versleutelen van gegevensoverdrachten en de mogelijkheid om toegang te krijgen tot geografisch beperkte inhoud.
Windows 11 heeft al goede VPN-instellingen ingebouwd. Bovendien kunt je jouw VPN-service configureren via Windows en genieten van de ultieme fusie die uw veiligheid garandeert. Het instellen van een VPN in Windows 11 zal uiterst eenvoudig zijn.
Hoewel privacy de belangrijkste zorg is bij het kiezen van een VPN, kunnen we niet ontkennen dat het voor veel mensen nuttig is, omdat het gebruikers toegang geeft tot alle internationale SVOD-services. Dus als u naar Australië reist en toegang wil tot Nederlandse Netflix-inhoud, is dat volledig mogelijk. Bovendien worden je webtracks niet gebruikt om een ​​online profiel te maken dat wordt gebruikt door advertentiesites over de hele wereld. Je zal meer gemoedsrust hebben.

Is het handig om een ​​VPN op Windows 11 te hebben?

Aangezien Microsoft zich tot het uiterste heeft ingespannen om de TPM-vereiste te implementeren voor alle apparaten waarop Windows 11 kan worden uitgevoerd, vragen sommige gebruikers zich af hoe dit van toepassing is op het gebruik van een VPN. Voor alle duidelijkheid: het gebruik van TPM-chips in apparaten met het nieuwe besturingssysteem betekent niet dat Windows automatisch uw online identiteit beschermt.
Anderzijds zal een TPM-chip software zoals VPN's en andere encryptietools in staat stellen optimaal te werken om online anonimiteit en gegevensbescherming te bereiken. Hoewel er enige discussie is geweest dat niet alle Windows 11-installaties TPM 2.0 vereisen, zijn sommigen misschien toch geïnteresseerd in een upgrade van hun systeem. Om dit te doen, kun je een verscheidenheid aan methoden proberen, afhankelijk van je specifieke situatie en behoeften op dit punt.

Eén manier om ervoor te zorgen dat je het besturingssysteem zonder problemen kunt draaien, is te investeren in een Windows 11-compatibel apparaat met TPM 2.0-mogelijkheden. Andere gebruikers kunnen investeren in een compatibel moederbord en dan apart een TPM 2.0 chip aanschaffen.

Nu heb je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen over welke VPN te gebruiken voor je Windows 11-apparaat.

Populair Nieuws