WhatsApp protect backup feature onderweg

    WhatsApp speelt steeds meer in op privacy en veiligheid van je data. Via wabetainfo is nu een nieuwe feature voor de chat app ontdekt. Er komt namelijk een protect backup optie naar de berichtenapp.

    De protect backup functie werd ontdekt in de code voor bètaversie 2.20.66 van WhatsApp. Het zou de eerste mogelijkheid zijn om een backup van je chats automatisch te versleutelen zodat niemand bij je gesprekken kan. Op dit moment maakt WhatsApp met backups alleen gebruik van externe beveiliging. Als je je gesprekken bijvoorbeeld via Google Drive opslaat gebruikt deze de beveiliging van dat account. Dat gaat met protect backup veranderen.

    Duurt nog even

    Voordat de protect backup mogelijkheid uitgerold wordt voor WhatsApp gebruikers zal naar verwachting nog een tijdje duren. De optie wordt momenteel door WhatsApp en duikt nu pas voor het eerst in de code van de app op. Ter vergelijk: de code voor de donkere modus dook in 2018 al op, maar werd twee jaar later pas uitgerold. Of het dit keer ook zo lang duurt, is onbekend.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.