Apple-fabrikant verwacht snel weer normaal te produceren

News
woensdag, 04 maart 2020 om 12:03
iphone 6 458150 1920f1583315962
Foxconn, de grote iPhone-fabrikant verwacht komende weken weer op een normaal tempo te produceren. Foxconn is de belangrijkste fabrikant voor de iPhone, maar werkt verder ook aan consoles zoals de PlayStation 4 en de Xbox One.
Door het coronavirus draait Foxconn nu op vijftig procent, maar eind maart verwacht de fabrikant zijn heftige personeelstekorten te hebben opgelost. Foxconn is een van de voorbeelden van de effecten die het coronavirus heeft op wereldwijde levering aan producten. Apple heeft zijn omzetverwachtingen voor maart geschrapt, wegens de vertragingen door het personeelstekort.
Volgens de voorzitter van Foxconn, Young Liu zal het moeilijk worden om weer alles op te pakken na de wekenlange werkonderbreking. Volgens geruchten zouden er tekorten dreigen aan onderdelen voor toestellen, zoals de cameralenzen voor iPhones.
Ook zijn er weer Chinese bedrijven aan het werk gegaan en hebben ze gehoor gegeven aan de oproep om de economische groei veilig te stellen, hoewel ze niet op volle capaciteit kunnen handelen. Hon Hai, die ook producten maakt voor bedrijven van HP Inc. tot Sony Corp., heeft gezegd dat het de faciliteiten in heel China op een andere manier zijn herstart. Andere belangrijke tech- en Apple-leveranciers met grote Chinese activiteiten, zoals Quanta Computer Inc., Inventec Corp. en LG Display Co., brengen hun fabrieken geleidelijk ook weer op gang.
De hervatting van de productie heeft slechts vijftig procent van het seizoensgebonden vermogen bereikt. Op basis van de huidige planning kan eind maart de volledige seizoenscapaciteit weer worden bereikt volgens Hon Hai. Er zijn desondanks nog steeds veel onzekerheden die potentieel impact kunnen hebben op de productie van de rest van het jaar.
Volgens de investeringsbank Oppenheimer was Apple beter voorbereid op het incasseren van het coronavirus dan de concurrenten. Hierdoor lijkt het erop dat Apple zichzelf sneller zal kunnen herpakken.