WhatsApp ondersteunt in 2021 deze smartphones niet meer

  2020 was voor veel mensen allesbehalve een goed jaar. Vanwege corona ging zo’n beetje niks door en daarom hopen we van 2021 vooral een goed jaar te maken. Maar 2021 zal voor sommige mensen meteen erg slecht beginnen, want Facebook stopt met het aanbieden van WhatsApp op oudere telefoons.

  Heb jij straks nog WhatsApp op je telefoon?

  WhatsApp is voor veel mensen één van de meest belangrijke app op de telefoon. Het is na bellen misschien wel de manier op te communiceren met mensen, maar begin volgend jaar kan het niet meer op alle smartphones. Heb jij dus nog een wat ouder model? Kijk dan snel of je je mobiele apparaat kan upgraden en anders kan je misschien maar beter een nieuw toestel aanschaffen.

  Aan welke eisen moet ik voldoen?

  Maar waar moet ik dan aan voldoen? Als je een Android hebt kan je smartphone geen WhatsApp meer ondersteunen als je versie 4.0.3 of ouder hebt. Heb je een iPhone? Zorg dan dat je iOS 10 of nieuwer hebt, anders kun je geen WhatsApp meer gebruiken. En ook voor het onbekendere KaiOS is er een limiet, die wordt niet meer ondersteunt bij versie 2.5.1 of lager.

  Zijn er alternatieven?

  Natuurlijk zijn er wel alternatieven voor WhatsApp, maar het probleem daarvan is dat je die vaak ook moet kunnen updaten. En zelfs als je dit alternatief kunt gebruiken op een oude smartphone, hebben vele vrienden, familieleden en collega’s dit alternatief vaak niet en kun je zo nog steeds niet bereiken. Sowieso is het overigens verstandig om je WhatsApp zo nu en dan te updaten. Qua functionaliteit schilt het vaak nog geeneens zoveel, maar qua veiligheid is het soms wel erg handig.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.