His Dark Materials komt met derde en laatste seizoen

News
zaterdag, 26 december 2020 om 9:00
his dark materialsf1574777066
Ben jij fan van de HBO-/BBC-serie His Dark Materials? Dan hebben wij goed en slecht nieuws voor je! Het goede nieuws is dat er een derde seizoen van de serie verschijnt. Het slechte nieuws is dat dit derde seizoen ook meteen het laatste seizoen is.

Het laatste seizoen

De Britse serie starten alweer eind 2019 en is gebaseerd op de gelijknamige romanreeks van Philip Pullman. In het Verenigd Koningrijk zendt de BBC de serie gewoon zelf uit, maar internationaal zet HBO de serie weg. Eind 2019 ging zoals gezegd het eerste seizoen in première en recent kwam het tweede seizoen uit. We hebben dus nog één seizoen tegoed, maar dat is wel meteen het laatste seizoen van de Britse serie.

Het einde van de trilogie

Overigens is het niet zo’n grote verrassing dat de serie stopt na drie seizoenen want de romanreeks van Philip Pullman was ook een trilogie. De drie verhalen romans heten: Northern Lights, The Subtle Knife en The Amber Spyglass. Overigens wordt het boek Northern Lights ook wel The Golden Compass genoemd. En zoals de oplettende lezer nu meteen opvalt, in 2007 verscheen daar al een film van. Heb je de serie daarom straks helemaal uitgekeken maar baal je daar een beetje van? Dan is deze Oscar winnende film uit 2007 met Daniel Craig en Nicole Kidman ook zeker een aanrader.

Populair Nieuws