WhatsApp Web gaat afrekenen met pottenkijkers

News
dinsdag, 22 november 2022 om 11:30
whatsapp g644384112 1920f1658738905
Via WhatsApp Web kan je chatten met al je vrienden gewoon op je PC of laptop. Die versie van WhatsApp wordt binnenkort een stuk veiliger, waardoor je geen last hebt van pottenkijkers.
De optie om WhatsApp te gebruiken op je eigen desktop is erg populair. Je hoeft immers niet constant te wisselen tussen je PC of laptop en je smartphone als je even iets wil bespreken met vrienden. En lange berichten typen met je toetsenbord is ook een stuk makkelijker.
Deel je alleen een PC of laptop met anderen, dan wil je natuurlijk niet dat andere mensen zomaar toegang krijgen tot jouw WhatsApp-gesprekken - of dat nu een collega is of een familielid. Wanneer je alleen ingelogd bent op WhatsApp Web, dan zullen je gesprekken automatisch openen wanneer je weer naar de website gaat.
Een oplossing is om elke keer de toestemming voor WhatsApp Web in te trekken, maar dat is erg omslachtig. Gelukkig komt WhatsApp binnenkort met een oplossing, zo meldt WABetaInfo. Er wordt namelijk gewerkt om WhatsApp Web af te schermen door middel van een wachtwoord.

WhatsApp feature niet nieuw

De mogelijkheid om je WhatsApp-gesprekken af te schermen op deze manier is niet geheel nieuw. Drie jaar geleden heeft het bedrijf namelijk al een optie toegevoegd om de app te beveiligen met een wachtwoord. Die optie is momenteel alleen beschikbaar op Android en iOS.
De feature om een wachtwoord toe te voegen aan WhatsApp is op de mobiele apparaten optioneel en dat zal hoogstwaarschijnlijk ook het geval zijn voor WhatsApp Web. Naast het gebruik van een wachtwoord wordt er mogelijk ook gewerkt aan de optie om je gesprekken te ontgrendelen via Touch ID op een Mac.