Nieuwe sci-fi film op Netflix laat flinke indruk achter bij kijkers

News
maandag, 23 januari 2023 om 18:30
junge unit 06a029 1f1674471766
Met de AI-robots en een Blade Runner-achtige wereld, verwacht je misschien niet dat Jung_E van Netflix je emotioneel zwaar zal vallen. Toch wekt het einde van de film veel emoties op bij kijkers.
Yeon Sang-ho de regisseur van deze scifi-thriller regisseerde in 2016 de zombiehorror Train to Busan. Ook deze film werd goed ontvangen. In de film JUNG_E volgen we een onderzoeker en haar team terwijl er geprobeerd wordt om de sleutel te vinden voor het creëren van de beste AI-gevechtsrobot.
Een geheime connectie met de proefpersoon en ethische vragen over het klonen van menselijk bewustzijn voegen complicaties toe. Maar dit is vooral een oprecht verhaal over een moeder-dochterrelatie die door een oorlog verscheurd raakte.
junge unit 27a133 1f1674472256

Het einde van Jung_E

In het jaar 2135 hebben klimaatveranderingen en hulpbronnen de mensheid ertoe gebracht te overleven in kolonie-schuilplaatsen die in de ruimte zijn gebouwd. Al 40 jaar vechten drie schuilplaatsen tegen de strijdkrachten van aarde.
De huurling kapitein Yun Jung-yi sluit zich aan bij een missie om een brandstofstaaf aan te vallen in een schuilplaats. Ze krijgt de kans om een cruciaal schot te maken, maar wordt afgeleid door een kindersleutelhanger. Haar hand wordt neergeschoten, waaruit blijkt dat ze ook echt een robot is.
Yun wordt uitgeschakeld en er wordt onthuld dat ze in een simulatie zit. Vijfendertig jaar eerder faalde de echte Yun voor de missie en belandde in coma. Een onderzoeksteam van Kronoid Lab, geleid door Yun’s dochter Dr. Yun seo-hyun, heeft haar bewustzijn gekloond dat herhaaldelijk kan worden geüpload naar andere robots.
In de laatste simulatie lijkt Jung-E te zijn doodgeschoten, maar wanneer haar lichaam wordt meegenomen om te worden vernietigd, ontsnapt ze dankzij de begeleiding van seo-hyun. Seo-hyun verandert haar hersenen in een eenvoudige robot en ze vertrekken met de trein. In een gevecht met regisseur Kim, die eigenlijk een robot is van de jonge Kronoid-voorzitter. Seo-hyun wordt neergeschoten nadat Kim is vermoord en zegt tegen Jung-E dat zij haar achter moet laten en voor zichzelf moet leven. Jung-E ontsnapt en is vrij van simulaties. Ze kijkt uit over een berglandschap.