Update - WhatsApp lijkt met storing te kampen

News
woensdag, 08 februari 2023 om 16:16
whatsapp 892926 1920f1579702769
Je bereikbaarheid is momenteel misschien even wat minder dan normaal. WhatsApp heeft namelijk last van een storing. Sinds ongeveer 16.00 reizen de meldingen op Allestoringen de pan uit.

Update - WhatsApp storing weinig indrukwekkend

De storing die zichtbaar was bij WhatsApp lijkt alweer opgelost. Er kan geen twijfel over bestaan dat er iets aan de hand was, gezien de meldigen, maar ernstig lijkt het niet te zijn. Nog geen uur nadat de meldingen binnen begonnen te komen werd de daling alweer ingezet. Inmiddels is het aantal meldingen van een storing weer op een normaal niveau.

Oorspronkelijk bericht

Er zijn problemen bij WhatsApp. Op Allestoringen melden veel gebruikers dat de app niet naar behoren werkt. Er is snel een piek ontstaan van ruim 2500 meldingen en er is nog geen sprake van een daling.
Ook elders in de wereld lijkt de populaire chatdienst last te hebben van problemen. Op Twitter stromen er al de nodige berichten binnen over een WhatsApp-storing. Veel daarvan zijn internationaal, dus de problemen zijn ook niet lokaal.
De app openen geeft geen problemen, maar het versturen van berichten lijkt voor veel gebruikers niet mogelijk. Aangezien WhatsApp in veel landen, waaronder Nederland, veruit de meest populaire berichtendienst is, is dat voor veel gebruikers een groot probleem.

Werkt WhatsApp aan een oplossing?

Via officiële kanalen maakt WhatsApp nog geen melding van de storing. Het kan zijn dat het voor de wereldwijde schaal van WhatsApp een vrij kleine hobbel is, ondanks het grote aantal meldingen. Als het uitdraait op een langdurige wereldwijde storing, zal er ongetwijfeld meer duidelijkheid komen, maar voor nu lijkt het het beste om gewoon over een tijdje nog eens te proberen of de app het doet.
Dit bericht is bijgwerkt op 8 februari 2022.