WhatsApp heeft toch nog plannen voor advertenties in de app

News
vrijdag, 24 april 2020 om 18:30
whatsapp 892926 1920f1579702769
Veel gratis applicaties halen hun inkomsten uit advertenties, maar WhatsApp heeft al die tijd advertenties buiten de deur gehouden. In de toekomst kan daar mogelijk verandering in komen.
Plannen om advertenties in de applicatie van WhatsApp te stoppen zijn niet nieuw. Eigenlijk zou de app in 2020 reclames gaan krijgen, maar dat plan werd eerder dit jaar toch in de koelkast gezet. Het plan is alleen niet definitief geannuleerd, laat een woordvoerder van WhatsApp weten aan Engadget.
Wel kan het een stuk langer gaan duren dan initieel gedacht. Volgens de woordvoerder is het namelijk een plan voor ‘de lange termijn’ en zullen advertenties ook alleen verschijnen in het tabje Status. Gebruikers zullen dus niet advertenties zien verschijnen in gesprekken.

Grootste plannen van Facebook

Eén van de redenen voor het vertragen van de plannen, is omdat moederbedrijf Facebook de chatfunctionaliteiten van Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp met elkaar wil integreren. Daarmee komt de mogelijkheid om berichten vanaf de ene app naar de andere te sturen. Dit project zal waarschijnlijk alleen nog lang gaan duren, omdat de beveiliging van Messenger niet op het niveau is van WhatsApp.

Populair Nieuws