Werknemers Activision Blizzard staken nu vanwege vervallen vaccinatieplicht

News
maandag, 04 april 2022 om 14:30
activision blizzard hqf1627465674
Activision Blizzard ligt wederom onder vuur bij zijn werknemers, dit keer vanwege het vervallen van de vaccinatieplicht. Tot voor kort verplichtte het bedrijf zijn werknemers gevaccineerd te zijn tegen COVID-19 om op kantoor te kunnen werken. Vorige week maakte het bedrijf bekend dat de plicht met onmiddellijke ingang verdwijnt, waarop werknemers een staking hebben aangekondigd.
Hoofd van Activision Blizzards administratiebureau Brian Bulatao legde uit dat de vaccinatieplicht vervalt vanwege de voordelen van ‘fysieke samenwerking’. Ook gaf Bulatao aan dat Activision Blizzard bewust is van de risico’s van COVID-19 en dat het bedrijf de situatie in de gaten houdt. Zowel huidige als oud-werknemers reageerden op de beslissing op social media. Zo schreef voormalig Blizzard-ontwerper Kim Acuff Steiner op Twitter: ‘’Dus ze hebben besloten dat ze COVID de vrije loop willen laten? Dat zal vast geen vertragingen veroorzaken omdat hele teams door ziekte worden uitgeschakeld.’’
Hoewel in de Verenigde Staten het aantal COVID-gevallen is afgenomen sinds de uitbraak van de Omicron-variant eind 2021, blijft de pandemie een risico. Zo testten veel journalisten en ontwikkelaars positief na de Game Developers Conference twee weken terug.

Vaccinatieplicht terug

In een verklaring aan IGN vertelt een woordvoerder van de werknemers dat er vandaag een staking plaatsvindt als reactie op het vervallen van de vaccinatieplicht. De werknemers hebben volgens de verklaring drie eisen: de beslissing rondom het opheffen van de vaccinatieplicht wordt onmiddellijk teruggedraaid, thuiswerken moet worden aangeboden als permanente oplossing en de beslissing om thuis of op kantoor te werken moet door elke individuele werknemer worden genomen.
Activision Blizzard schrijft in een eigen verklaring dat de gezondheid en veiligheid van zijn werknemers voorop staat. Hoewel de vaccinatieplicht is opgeheven, zegt het bedrijf dat werknemers niet verplicht zijn om op kantoor te werken. ‘’We blijven de situatie in de gaten houden en passen het beleid zo nodig aan,’’ aldus Activision Blizzard.
Het is niet de eerste staking van Activision Blizzard-werknemers. Zo vonden er het afgelopen jaar meerdere stakingen plaats wegens seksisme en seksueel overschrijdend gedrag.

Populair Nieuws