Wensen van Verstappen en Red Bull komen in vervulling

News
woensdag, 22 februari 2023 om 9:30
si202205290893 newsf1655367350
Hoewel afgelopen jaar zeer succesvol is verlopen voor Max Verstappen en Red Bull Racing, hadden ze wel kritiek op een aantal elementen in de sport. De FIA laat de wensen, inclusief voor andere teams en coureurs, nu in vervulling gaan.
Het oog van de Formule 1-fan is momenteel scherp gericht op Bahrein. Daar wordt vanaf morgen namelijk de pre-season test gehouden. Teams krijgen drie dagen de tijd om hun auto optimaal voor te bereiden en af te stellen voor het aankomende seizoen, dat een week later van start gaat.
Ondertussen was er dinsdag een belangrijke vergadering in Londen. Daar kwam de FIA namelijk samen met andere belangrijke namen in de sport, zoals F1 CEO Stefano Domenicali, om veranderingen door te voeren voor de Formule 1. Veranderingen waar veel teams en coureurs blij mee zullen zijn.
Zo was Max Verstappen vorig jaar niet blij met de regenbanden van Pirelli. De banden zorgden voor enorme hoeveelheid spray en boden ondertussen weinig grip. De Nederlander was niet de enige die er veel kritiek op had. Daarom zijn nu officieel nieuwe regenbanden geaccepteerd, die volgens de FIA ‘veel beter presteren dan de vorige specificatie’ en bovendien geen bandendekens meer nodig hebben.

Meer budget voor F1-teams

Op sportief gebied worden er ook aanpassingen gedaan aan de DRS-zones op een vijftal circuits. Bij sommige banen wordt het gedaan om het inhalen makkelijker te maken, terwijl bij andere circuits het de kracht van de DRS juist wordt ingeperkt, zoals waarschijnlijk het geval is bij Saoedi-Arabië. In Melbourne wordt toch weer de vierde DRS-zone geïmplementeerd, die werd vorig jaar na de trainingen weggehaald.
Een operationele verandering waar Red Bull Racing en een aantal andere teams heel blij mee zullen zijn in een verhoging in de budget cap. Het team van Verstappen klaagde vorig jaar dat er geen rekening werd gehouden met de inflatie en andere stijgende kosten. Daarom krijgen teams nu voor de laatste twee races 1,8 miljoen dollar extra om te besteden.