Invloedrijke God of War ontwikkelaar overleden

News
donderdag, 09 september 2021 om 10:30
god of war ps plusf1585818788
De voormalige gameplay ontwikkelaar George Mawle, die volgens velen werd gezien als de 'vader' van de Leviathan Axe in de game God of War, overleed op 2 september 2021. Dat meldt IGN.
In 2018 werkte Mawle bij Sony Santa Monica als programmeur aan de ps4 game God of War. Zijn werk wat hij stopte in onder andere de Leviathan Axe zal door vele fans en collega's nooit worden vergeten. Creative director Cory Barlog beschreef Mawle als volgt: "An amazingly funny, smart and warm human being. He was one of the fathers of the Leviathan feel. Without his curiosity and intellect those moments of pure joy recalling the axe would never have existed. "

Leviathan Axe

De combat designer Mihir Seth werkte samen met Mawle bij Sony aan de game. Hij liet via Twitter weten hoeveel pijn dit verlies hem doet. “Elke keer wanneer je geniet van de Leviathan Axe, het gooien, het terugroepen, rondzwaaien enzovoort. Sta dan even stil bij het feit dat een groot deel mogelijk is gemaakt door Mawle, die met enorm veel energie aan dit wapen gewerkt heeft”, aldus Seth.
Seth noemt hem de veteraan in het team die een grote rol heeft gespeeld bij het maken van de game. Mawle heeft gewerkt aan het wapenarsenaal wat de speler tot de beschikking staat, navigatie, gevechtsmanoeuvres, het script en meer.
gow 1f1631174165
God of War is weliswaar de laatste game waar Mawle aan gewerkt heeft, maar daarnaast heeft hij enthousiast meegedaan aan de games Prototype 2, Crash of the Titans en Scarface: The World is Yours. Hij had naast zijn werk ook andere hobby's, die hij trots op kantoor liet zien. Van zelfgemaakte kookboeken, tot geknutselde projecten.
Op social media laten tonen veel fans en collega's hun condoleances.