Wéér een Netflix Original serie stopgezet

News
donderdag, 27 augustus 2020 om 11:15
netflix 4011807 1920f1584520205
Nadat Netflix afgelopen week twee Netflix Originals stopzette, komt daar nu nog een derde bij. Altered Carbon krijgt geen derde seizoen van Netflix. Zo meldt Deadline.
Netflix heeft besloten om niet nog een derde seizoen van Altered Carbon te laten maken. De serie over een dystopische toekomst waarin mensen lichamen slechts nog dragen alsof het kleding is, wordt na het tweede seizoen dat eerder dit jaar uitkwam stopgezet. In maart verscheen er nog een speciale anime-film.
Volgens Deadline heeft de reden in tegenstelling tot eerdere annuleringen niet te maken met COVID-19. Het zou te maken hebben met de budgettaire kosten ten opzichte van de kijkersaantallen. De beslissing voor de annulering zou dan ook al in april 2020 gemaakt zijn, maar nog niet officieel zijn gemaakt.
Altered Carbon werd gemaakt door Laeta Kalogridis en is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2002. Het tweede seizoen pakte de draad dertig jaar na de finale van seizoen 1 op met Anthony Mackie als nieuwe hoofdrolspeler. Hij nam het stokje van Joel Kinnaman over die in het eerste seizoen de rol van Takeshi Kovacs speelde.

Derde Netflix Original annulering in korte tijd

De annulering volgt kort nadat Netflix besloot om twee andere Netflix Original-series stop te zetten. Het betreft I am Not Okay With This en The Society. Beide series worden na één seizoen stopgezet. Netflix noemt COVID-19 de reden voor de annulering. Ondanks dat de scripts voor volgende seizoenen al klaar waren, lijken de kosten om af te wachten tot er weer gedraaid mag worden te duur voor de streamingdienst.

Populair Nieuws