Wat hebben we deze week uitgespeeld, gekocht en gekeken? (Week 36)

News
zondag, 11 september 2022 om 16:00
metroid samus returnsf1662800397
Deze week hebben we niet zoveel gekocht, iets uitgespeeld maar vooral dingen gekeken. Gelukkig valt dat volledig binnen de beperkingen van deze serie, dus hier is het stukje van deze week!

Marcus

Uitgespeeld: Metroid: Samus Returns
Gekocht: -
Gekeken: Brooklyn Nine-Nine
Deze week heb ik Metroid: Samus Returns weer eens opgepakt. Ik had verwacht dat het misschien moeilijk zou zijn om terug te gaan na Dread, gezien veel Samus Returns mechanics in die game veel soepeler en vloeiender zijn uitgevoerd. Maar dat viel eigenlijk wel mee. In het begin was het even wennen dat je niet al rennend een melee counter kon doen, maar wennen ging eigenlijk best snel. Overigens kwam ik in de credits ene Marco Morbin tegen, dus voortaan kun je zeggen dat het Morbin time is als je deze game speelt.
Verder heb ik het laatste seizoen van Brooklyn Nin-Nine (dat eindelijk op Netflix staat) uitgekeken. Zonder spoilers is het een waardige afsluiting van de serie. Je zou denken dat een seizoen waarin ineens een pandemie verwerkt moet worden raar uitpakt, maar het werkt eigenlijk heel goed. Dat komt natuurlijk gedeeltelijk doordat de serie bepaalde problematiek die verder is blootgelegd door de pandemie toch al vaak behandelde. Het voelde in ieder geval heel natuurlijk waar elk personage eindigde. Wat ik nu ga kijken weet ik niet. Misschien is het eindelijk tijd voor The Office?

Ralph

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Ik heb deze week begonnen met de nieuwe Lord of the Rings-serie van Amazon, net zoals waarschijnlijk heel veel andere fans van de reeks. Ik ben er alleen ingegaan met lage verwachtingen, omdat het van tevoren al duidelijk was dat Amazon niet geheel trouw aan de lore zou en kon zijn - het bedrijf heeft namelijk niet de rechten voor de Silmarillion.

Maar ik moet zeggen dat ik verrast ben door de eerste twee afleveringen van The Rings of Power. De serie houdt zich inderdaad niet helemaal aan de lore, maar doet zijn eigen ding en dat werd tot nu toe goed. Het kijkt allemaal lekker weg en ik kijk al uit naar de nieuwe afleveringen die de komende weken uitgebracht worden.

Arran

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Space Force
Ik verwachtte van Steve Carell een over de top personage zoals we die onder andere gewend zijn van The Office. Ook Ben Schwartz speelde in Parks & Recreation een personage waar ik me vooral aan stoorde. Daar had ik niet zo'n zin in, dus heb ik Space Force steeds laten liggen. Wat me bezielde om het eindelijk een kans te geven weet ik niet, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb.
Space Force is veel meer ingetoomd dan de trailers suggereren. Natuurlijk is er humor, maar het is niet krankzinnig. De serie lijkt veel meer te gaan om de warme en soms moeilijke vriendschap tussen een vier sterren generaal en een briljante wetenschapper. Die overigens gespeeld wordt door Jogn Malkovich. Steve Carell speelt wat je verwacht van een generaal, zonder er een karikatuur van te maken. En ook Ben Schwartz is veel aangenamer dan ik verwachtte. Al met al, een aanrader!