Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken (week 17)?

  Het is weer week 17 geweest en dat betekent dat het bijna tijd is om de digitale vrijmarkt op te gaan. Koningsdag staat voor de deur en dan slaan veel gamers hun slag om een toffe aanwinst voor de collectie te scoren. Maar eerst is het weer tijd voor de vraag: Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

  Mark

  Uitgespeeld: -
  Gekocht: The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  Gekeken: -

  Na lang wachten kan ik eindelijk The Legend of Zelda: Breath of the Wild spelen. Mijn probleem met de meeste moderne RPG's is het overdreven overschot aan wapens, keuzes, crafting en een insane grote map waar je nooit op herkenning de weg gaat leren kennen. Bij het klagen hierover benoemde ik vaak hoe fijn de Zelda spellen vroeger waren.

  Niet tienduizend zwaarden tegenkomen, maar daadwerkelijk nuttige items vinden waardoor je iets nieuws kon bereiken en een fijne herkenbare wereld die je stukje bij beetje moest open spelen. De nieuwe Zelda lijkt een mix tussen de twee. Het is afwachten hoe dit zal bevallen.

  Marcus

  Uitgespeeld: The Legend of Zelda: Oracle of Ages
  Gekocht: -
  Gekeken -

  Verrassing! Ik heb deze week Oracle of Ages uitgespeeld. Volgens mij heb ik vorige week mijn enthousiasme over de Oracle games adequaat kenbaar gemaakt, maar er is nog één dingetje waar ik het over wil hebben: de Switch Hook. De Switch Hook is de beste Hookshot-variant, zoniet het beste Zelda-item. Fight me. Alle andere Hookshots zijn vooral een manier om van A naar B te komen.

  De Clawshots hebben iets meer functionaliteit, maar in de kern doen ze hetzelfde als een standaard Hookshot: ze trekken Link richting een doelwit. De Switch Hook, daarentegen, laat Link van plaats wisselen met een doelwit en heeft daardoor veel meer puzzel-potentie. Helaas zou hij waarschijnlijk voor geen meter werken in 3D, maar ik hoop dat Nintendo de Switch Hook terugbrengt in een volgende 2D-Zelda. Het zou momenteel zelfs heel erg on-brand zijn om dat te doen.

  LucasFilm

  Rox

  Uitgespeeld: -
  Gekocht: -
  Gekeken: Hanover Street

  Afgelopen week heb ik Hanover Street gekeken, een film uit 1979 toen Harrison Ford woest aantrekkelijk was. Oh lord. Enfin, terug naar de film. Eigenlijk is de film niet helemaal super goed, een verhaal over oorlog en liefde, vooral onmogelijke liefde. En een affaire.

  Ik zit momenteel in de fase dat ik de ene oude film na de andere kijk en wat is dat heerlijk. Films van vroeger hebben iets magisch, zo anders gemaakt dan vandaag de dag. Vooral ook een rustiger tempo. Ik houd ervan. Sowieso leuk om te zien hoe bepaalde acteurs ooit jongen waren. Een van de andere hoofdrollen in de film is voor niemand minder dan Christopher Plummer.

  To be honest: pas na de aftiteling had ik door dat hij erin zat, ik had hem nooit herkend!

  Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

  Nu we jou verteld hebben wat pons de afgelopen dagen bezig heeft gehouden, zijn we natuurlijk ook benieuwd wat jij gedaan hebt. Heb je nieuwe games gekocht of bijvoorbeeld iets van je backlog afgestreept? Of heb je alvast die pre-order voor een nieuwe console geplaatst?

  The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.