Voetballegende Pelé overleden: check nu zijn documentaire

News
vrijdag, 30 december 2022 om 14:00
Pelé, de Braziliaanse voetbalkoning die een recordaantal van drie wereldbekers won en een van de meest legendarische sportfiguren van de vorige eeuw was, is donderdag op 82-jarige leeftijd overleden. Kom alles over zijn leven te weten in de documentaire op Netflix.
De drager van “The beautiful game” onderging sinds 2021 een behandeling voor darmkanker. Het medisch centrum waar hij de afgelopen maand in het ziekenhuis lag, zei dat hij stierf aan meervoudig orgaanfalen als gevolg van kanker. Dat meldt AP News.
“Pelé heeft alles veranderd. Hij transformeerde voetbal in kunst, entertainment”, zei voetballer Neymar op Instagram. “Voetbal in Brazilië heeft zijn status verhoogd dankzij de koning! Hij is weg, maar zijn magie zal blijven bestaan. Pelé is eeuwig!”
In deze documentaire van Netflix over Pelé krijg je een kijkje in zijn leven als één van de grootste voetballegendes aller tijden.

Betoverende bewegingen

Zijn atletisch vermogen en betoverende bewegingen verbluften spelers en fans. Hij speelde met een snelle, vloeiende stijl die een revolutie teweegbracht in de sport. Een samba-achtige flair die de elegantie van zijn land op het veld liet zien.
Hij bracht Brazilië naar voetbalhoogten en werd een wereldwijde ambassadeur voor zijn sport in een reis die hij begon in Sao Paulo, waar hij tegen een sok schopte die gevuld was met kranten. Pelé groeide op met schoenen poetsen om zijn bescheiden voetbalspullen te kopen.
Pele’s talent trok de aandacht toen hij elf was en een lokale professionele speler bracht hem naar de jeugdteams van Santos. Het duurde niet lang voordat hij de seniorenploeg bereikte.
Naarmate zijn gezondheid verslechterde, werden zijn reizen en optredens minder. Hij werd tijdens zijn laatste jaren vaak in een rolstoel gezien en woonde geen ceremonie bij om een standbeeld te onthullen van hem die het Braziliaanse WK-team van 1970 vertegenwoordigde. Pelé bracht zijn 80ste verjaardag geïsoleerd door met een paar familieleden in een strandhuis.
De begrafenis staat gepland op maandag en dinsdag, waarbij zijn kist door de straten van Santos, de kustplaats waar hij zijn legendarische carrière begon, zal worden gedragen.