Mogelijk JJ Abrams als DCEU producer beoogd door Warner Bros.

  Warner Bros. is al enige tijd bezig een deal met JJ Abrams te onderhandelen. Zijn productiemaatschappij Bad Robot moet exclusief voor de filmgigant gaan produceren. Nu beweert Comicbook.com dat JJ Abrams het DCEU moet gaan overzien. Toekomstige films moeten zo meer samenhang gaan vertonen.

  Gage Skidmore

  Als Abrams deze positie krijgt zou deze vergelijkbaar zijn met die van Marvel’s Kevin Feige. Feige overziet alle Marvel films om te zorgen dat ze in het overkoepelende MCU passen. Het DCEU had tot dusver nog niemand in een vergelijkbare positie.

  Abrams is geen onlogische keuze voor een dergelijke positie. De producent is op dit moment betrokken bij onder andere Star Wars, Star Trek, Mission: Impossible en Westworld. Ervaring met grote projecten en franchises heeft Abrams dan ook genoeg.

  Wat moet JJ Abrams met het DCEU gaan doen?

  In tegenstelling Marvel is DC niet langer van plan om de verhalen van verschillende films op elkaar aan te laten sluiten. Dat betekent dat schrijvers en regisseurs ook met een Feige-achtige figuur veel creatieve vrijheid zullen hebben. De rol van JJ Abrams binnen het DCEU zal dan ook waarschijnlijk meer gaan om een merkidentiteit voor DC films dan dat deze één op één vergelijkbaar is met die van Kevin Feige.

  Is deze deal al rond?

  Voor zover bekend zitten Warner Bros. en JJ Abrams in het laatste stadium van hun onderhandelingen over Abrams’ productiemaatschappij. De deal zou 500 miljoen dollar waard zijn. Abrams’ eventuele rol als DCEU opzichter is voor zover bekend geen voorwaarde voor het sluiten van deze deal.

  Het is nog niet officieel aangekondigd dat Abrams het DCEU gaat beheren. Of en wanneer we meer gaan horen is dan ook nog niet bekend. Op dit moment heeft Abrams het nog druk met Star Wars: The Rise of Skywalker, dus als hij de positie als DCEU opzichter krijgt zal hij daar mogelijk nog een paar maanden niet mee beginnen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.