Wall running terug in Cyberpunk 2077 dankzij mod

News
donderdag, 22 april 2021 om 9:00
cyberpunk 2077f1665048605
Op het moment dat Cyberpunk 2077 werd aangekondigd was er een wall running functie in de game. Helaas is die er later tijdens het ontwikkelen uitgehaald. Nu heeft een modder de verloren functie teruggezet in de game en kunnen spelers weer volledig genieten van de wall running actie.
PCGamesN meldt dat de mod (beschikbaar via het moddersforum Nexus Mods) een work in progress is. Hij werkt nog lang niet naar behoren. Zo kun je wanneer de mod actief is weliswaar op sommige muren rennen, maar nog lang niet op allemaal. Soms ren je dwars door de muren heen en andere keren loop je niet over de muur, maar val je naar je dood.
Er zijn inmiddels al veel mods beschikbaar voor Cyberpunk 2077. Zo kan je via een mod prestaties verbeteren of hele andere textures krijgen. Niets is te gek.

Prille start voor de mod

Spelers moeten nog niet te veel verwachten. De mod werkt nauwelijks en komt zeker niet zonder fouten. Het is volgens de maker meer een ‘proof of concept’ dan een werkend product. De mod is er enkel om te laten zien wat de wall run functie had kunnen betekenen in de game.
Wall running was voor het eerst in Cyberpunk 2077 te zien tijdens de reveal gameplay demo op E3 in 2018. We zagen slechts een scène in de trailer, waarin V na een wall run zijn mantis blades gebruikt. Het feit dat de functie uit de game is gehaald is erg treurig, maar het is wel leuk om te zien dat er actieve gebruikers zijn die de functie maar al te graag terug willen brengen in de game.