Wakanda TV Serie in de maak met regisseur Ryan Coogler

News
woensdag, 03 februari 2021 om 6:30
black pantherf1625042263
Na de aankondiging van Black Panther 2 laat The Walt Disney Company nu ook weten dat er een TV serie over Wakanda in de maak is. De serie zal geregisseerd worden door Ryan Coogler, die we natuurlijk al kennen van de eerste Black Panther film.
De nieuwe serie over Wakanda zal Kingdom Of Wakanda heten en zal exclusief verschijnen op Disney+. De deal is gemaakt tussen Disney en Proximity Media, het mediabedrijf van Ryan Coogler. In een reactie laat Ryan Coogler weten dat hij heel veel zin heeft om aan de slag te gaan met deze serie. Hij vond het al een eer om met Disney samen te werken aan Black Panther en nu komt daar dus de Wakanda TV serie bij.
Met de serie wil Ryan Coogler wederom de grenzen verleggen zoals hij met Black Panther deed. Veel bekende gezichten uit de film zullen ook terugkeren. Zo mag je er van uit gaan dat Letitia Wright, Angela Bassett en Winston Duke weer terug zullen keren naar hun oorspronkelijke rollen. Uit de titel valt op te maken dat de serie vooral de nadruk zal leggen op het koninkrijk van Wakanda, net zoals de aankomende film. Hoe deze verschillende uitingen gekoppeld zullen worden is nog even de vraag.
black panther review adem de afrikaanse cultuur in 125895 4

Geen koning T'Challa

Walt Disney had al bekendgemaakt dat er geen vervanging in Black Panther 2 zou komen voor de overleden Chadwick Boseman die de rol van koning T'Challa op zich nam. Voor de nieuwe Wakanda TV serie zal dat niet heel anders worden. Of er een nieuwe Black Panther komt en wie die dan zou moeten spelen is ook nog helaas onbekend, vooralsnog lijken ze het hele karakter te vermijden en echt vol de nadruk te leggen op Wakanda als land.
Ryan Coogler zal desondanks blij zijn met de deal die hij heeft getekend met Disney. De deal is namelijk niet alleen voor een Wakanda TV serie, maar stelt Proximity Media ook in staat om andere content voor Disney te produceren. Wij zijn in ieder geval benieuwd waar Coogler nog meer mee gaat komen.